Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

30/01/2023

Рішення сесії сільської ради від 19.12.2022 № 762-20-VIII «Про розгляд депутатського звернення щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій»

ВОРОНЬКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТА ЧЕРГОВА СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

від 19.12.2022р.                           с. Вороньків                          № 762-20-VIII

 

 

Про розгляд депутатського звернення

щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій

 

До Вороньківської сільської ради звернулися депутати Вороньківської сільської ради фракції «Європейська Солідарність» із депутатським зверненням, адресованим Президенту України, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій. А саме:

 

1. Від Конституційного Суду України – негайного ухвалення рішення щодо конституційності Закону України «Про внесення зміни до статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України» від 20 грудня 2018 року № 2662–VIII.»

2. Від Верховної Ради України – ухвалення закону, яким російська православна церква, її підрозділи та залежні організації будуть заборонені в Україні.

П’ятій колоні росйського агресора має бути поставлено жорсткий заслін – як із забороною партій, які співпрацюють з агресором, так і забороною співпрацюючих з ним релігійних організацій, а також притягненням до відповідальності чиновників чи суддів, які їх покривають.

3. Від Президента України, Кабінету Міністрів України, посадових осіб виконавчої влади всіх рівнів – забезпечити неухильне виконання українського законодавства щодо заборони російської церкви, її підрозділів та залежних організацій в Україні, а також сприяння волевиявленню українських православних щодо об’єднання у автокефальній помісній Православній Церкві України.

 

Відповідно до п. 13 ч.1 ст. 26, ч. 7, 8 ст. 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.. 11, 19, 21-22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Вороньківська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Направити до Президента України, Верховної ради України, Кабінету України, Конституційного Суду України депутатське звернення депутатів Вороньківської сільської ради.

2. Про результати розгляду депутатського запиту проінформувати депутатів Вороньківської сільської ради та голову Вороньківської сільської ради.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря сільської ради В.О. Спис.

 

 

Сільський голова                                                 Любов ЧЕШКО