Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

Обґрунтування технічних та якісних характеристик оброблені овочі

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

 

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань: Виконавчий комітет Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області; 08352, Київська область, Бориспільський район, с. Вороньків, вул. Паркова, 2; код ЄДРПОУ – 44042825.

 

Назва предмету закупівлі: «Оброблені овочі та фрукти (зелений горох консервований, морожений зелений горох, квасоля консервована, сухофрукти, томатна паста, родзинки, вишня свіжоморожена, слива свіжоморожена, огірки солені, капуста квашена, помідори солені, квасоля суха) за кодом ДК 021:2015-15330000-0 Оброблені фрукти та овочі»

 

Мета закупівлі: для харчування дітей в закладах освіти та дошкільної освіти Вороньківської сільської ради.

 

Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:

 

п/п

Найменування підпорядкованих установ (організацій)

Місцезнаходження

Кількість, кг

М’ясо свинини

Філе птиці

Яловичина

Тушка бройлера

 

1

ВОРОНЬКІВСЬКИЙ ЗДО "ВІНОЧОК" БРР КО

Україна, 08352, Київська область, Бориспільський р-н, село Вороньків, вул. Горова, будинок 2а

400

800

0,00

 

0,00

 

2

СОШНИКІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ДИТЯЧИЙ САДОК) "ІСКОРКА" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Україна, 08363, Київська область, Бориспільський р-н, село Сошників, вул.

Молодіжна, будинок 9

100,00

 

 

200,00

 

 

50,00

 

 

200,00

 

3

ГОЛОВУРІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА - САДОК) "ЖУРАВЛИК" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Україна, 08353, Київська область, Бориспільський р-н, село Головурів, вул. Чкалова, будинок 1-А

200,00

 

 

500,00

 

 

30,00

 

 

0,00

 

4

СТАРІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА- САДОК) "ЯЛИНКА" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Україна, 08362, Київська область, Бориспільський р-н, село Старе, вул. Герасименка, будинок 186 А

500,00

 

 

        800,00

 

 

      300,00

 

 

500,00

 

5

МИРНЕНСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА- САДОК) "КАЗКА" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Україна, 08361, Київська область, Бориспільський р-н, село Мирне, вул. Центральна, будинок 18

500,00

0,00

 

 

100,00

 

 

0,00

 

6

ПРОЦІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) "ЛІСОВА КАЗКА"

ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Україна, 08324, Київська область, Бориспільський р­-н, село Проців, вул.

Шевченка, будинок 2А

500,00

500,00

 

 

500,00

 

 

0,00

 

7

ПРОЦІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І СТУПЕНЯ

Україна, 08344, Київська область, Бориспільський р-­н, село Проців, вул. Дружби, будинок 2-Б

 

 

200,00

500,00

 

      50,00

 

0,00

 

ВСЬОГО

2400

3300

1030

700

 

 

 

Процедура закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. N. 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт i послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії  правового режиму воєнного стану в Україна та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування»

 

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 

№ п/п

Назва

Од. вим.

Кількість, кг

Технічні (якісні) та кількісні вимоги

1

Зелений горошок консервований

кг

123

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. Фасування : банка. Банки повинні бути герметично закупорені. На кожній банці повинна бути наклейка з чинною нормативною документацією. Маркування містить: назву, вид, ґатунок, склад продукту, харчові добавки, якщо користуються в виробництві, назву країни, масу, дату виготовлення, умови зберігання, кінцеву дату споживання, штрих-код продукції, місцезнаходження підприємства. За органолептичними показними горошок зелений повинен відповідати вимогам сорту, який вказаний на маркуванні. Зерна повинні бути без домішок оболонок зерен та кормового гороху коричневого кольору. Колір світло-зелений або оливковий, однорідний в одній банці. Смак та запах притаманний консервованому зеленому горошку. Сторонній присмак не допускається. Товар повинен відповідати ДСТУ 7165:2010.

2

Морожений зелений горошок

кг

      280

Горошок зелений заморожений – повинен бути стиглий, цілий, чистий, без сторонніх домішок. Даний продукт повинен відповідати вимогам закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997 р., діючим стандартам і нормам, технічним умовам виробника, не містити ГМО з зазначення даної інформації на маркуванні. Фасування- 1 кг у пакети з термозварювальних матеріалів або інше. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО. Термін придатності складати на момент поставки повинен не менше 80% від загального терміну придатності до споживання.

3

Квасоля конвервована

кг

   115

Квасоля консервована, фасована. Квасоля приготовлена з білих сортів квасолі, у розсолі виготовлена згідно технологічної інструкції та рецептурам, затверджених у встановленому порядку. Квасоля повинен бути цілою, чистою, середнього розміру, без сторонніх присмаків та запахів. Продукт не повинен містити консервантів, штучних барвників, згущувачів. Без оцту. Фасування - до 0,5 кг. Тара - скляна банка (ємність), що забезпечує збереження цілісності та якості товару під час транспортування і зберігання. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства- виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Товар повинен відповідати ДСТУ 6074:2009.

4

Сухофрукти

кг

810

Сухофрукти з фруктів в асортименті. Не повинно бути гнилих, пліснявих, горілих фруктів, не копчені. Без ушкоджень шкідників. Зовнішній вигляд - цілі плоди або кружки, дольки плодів. Сушені фрукти повинні бути еластичними, не ламкими, не злипатися при стисненні. Колір від жовтого до кремового. Смак і запах властиві фруктам даного виду, без стороннього смаку i запаху. Розфасовані у чисті мішки, пакети. На упаковці обов’язково повинно бути склад продукту, дата виготовлення, термін придатності умови зберігання, дані про виробника. Відповідати ДСТУ - 28501-90, 28502-90.

5

Томатна паста

 

кг

236

Виготовлена       зі            зрілих    якісних  томатів. Консистенція однорідна, густа. Повинна мати характерний колір (яскраво- червоний) та смак (без гіркоті та плісняви). Не повинно бути потемніння верхнього шару. Розфасовані в тару виробника. На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано склад продукту, дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання, дані про виробника.

6

Родзинки

 

 

кг

95

Родзинки (виноград сушений), без кісточок, без ГМО, фасований в упаковці. Якість відповідає ГОСТ 6882-88 або аналогічний. Колір від світло-коричневого до темно-коричневого, в залежності від виду використаного винограду, сухий, без ознак присутності шкідників, без плісняви, без механічних домішок та сторонніх присмаків. Строк придатності товарів на день поставки повинен становити не менш 80% від загального строку придатності.

7

Слива свіжоморожена

кг

 190

Для заморозки використані свіжі, цілі плоди слив, без інших сторонніх домішок, без механічного пошкодження та пошкодження сільськогосподарськими шкідниками. Збережений натуральний колір плодів. Не допускається злипання заморожених фруктів. Фрукти після розморозки зберігають форму, яскравий смак і аромат. Смак і запах: властивий даному виду. Фасування від 500 г. Поставляється у споживчій тарі. Без ГМО.

8

Вишня свіжоморожена

 

 

 

кг

190

Для заморозки використані свіжі, цілі плоди вишні, без інших сторонніх домішок, без механічного пошкодження та пошкодження сільськогосподарськими шкідниками. Збережений натуральний колір плодів. Не допускається злипання заморожених фруктів. Фрукти після розморозки зберігають форму, яскравий смак і аромат. Смак і запах: властивий даному виду. Фасування від 500 г. Поставляється у споживчій тарі. Без ГМО.

               

9

Огірки солені

 

 

кг

890

Огірки солені цілі ТУУ   61176-99 або еквівалент. Склад продукту: огірки цілі, тверді зі спеціями.   Смак відповідає консервованому продукту без стороннього смаку і запаху. Без ГМО. Розфасовані у скляні банки по 3 л. Герметично закриті не ушкоджені. На упаковці маркування: дата виготовлення, адреса виробника, склад, строк придатності. Обов’язкова наявність свідоцтва про якість товару (декларація виробника). На момент поставки термін придатності до споживання товару повинен складати не менше 80% до загального терміну придатності до споживання. Товар повинен відповідати ДСТУ 8509:2015.

10

Капуста квашена

        кг

875

Рівномірно шаткована смужками шириною не більше 5 мм, без крупних часток, без качана та шматків листя, білого кольору, хрусткої консистенції, кислувато-солонуватого смаку, без сторонніх запахів та смаків. Розфасовка- поліетиленове відро 5,0 л. На кожній одиниці фасування зазначається інформація: назва харчового продукту, дані про виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Товар повинен відповідати ДСТУ 8642:2016.

11

Помідори солені

      кг

240

Томати цілі, без плодоніжок, близькі за розміром, одинакові за формою та ступені зрілості з шкіркою, у кисло-сольовому заливанні. Консистенція – м’яка, характерна для стерилізованих томатів. Смак слабокислий з солонуватим присмаком. Колір заливки – безкольорова або злегка з жовтуватим відтінком рідина. Продукти не повинні мати видимих ознак мікробіологічного псування (плісняви, гниття). Фасування – у закритих харчових пластикових відрах 10-20 кг). На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Якість повинна відповідати діючим стандартам та технічним умовам в Україні. Товар повинен відповідати ДСТУ 8002:2015.

12

Квасоля суха

    кг

      30

Квасоля суха - повинна бути столового сорту, не зіпріла та без теплового пошкодження під час сушіння. Колір: повинен бути властивий нормальному зерну в відповідності з типом. Запах: властивий нормальному зерну, без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів. Квасолю запаковують в споживче упакування з відповідним маркування м. Товар повинен відповідати ДСТУ 8672:2016.

 

 

Технічні та якісні вимоги:

  • продукція, що вказана в Тендерній документації, має постачатися дрібними партіями 1 - 2 рази в тиждень у кількості та асортименті згідно із заявками уповноважених осіб Замовника;
  • термін придатності продукції повинен складати на момент поставки не менше 80% від загального строку зберігання відповідного товару, який зазначається у супровідній документації на кожну партію товару і вважається гарантійним терміном, який обчислюється від дати виробництва.
  • продукція повинна постачатися у спеціальному транспорті з дотриманням санітарних вимог, в тому числі щодо сумісності продуктів харчування.
  • товар, що буде постачатись за договором не повинен мати дефектів товарного вигляду, повинен бути упакований Учасником таким чином, щоб виключати псування або нищення його на період поставки, зберігати смакові та якісні характеристики товару.

                  Водії (експедитори) та всі працівники, які безпосередньо контактують з товаром обов’язково повинні мати особисту медичну книжку з відмітками про проходження медогляду та санітарний одяг (халат, рукавиці). Учасник закупівлі повинен задіяти для перевезення транспорт, що відповідає вимогам, викладеним у Правилах перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні для відповідного виду продуктів. Транспортні засоби, що використовуються для перевезення повинні відповідати вимогам ст. 44 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (надати гарантійний лист). Транспорт для перевезення товару (продуктів харчування) не повинен використовуватися для перевезення інших товарів і повинен бути чистим та відповідати всім санітарним та технічним нормам. Транспортування має проводитись з дотриманням відповідної температури, вологості, що повинні відповідати вимогам нормативно-технічної документації на даний вид товару, а також правилам перевезень продуктів, що швидко псуються, різним видом транспорту.

     Якість товару, згідно медико-технічних вимог, повинна відповідати найвищому рівню

технологій і стандартів, існуючих в країні виробника на аналогічний товар.

        Товар не повинен містити синтетичних (штучних) барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервуючих речовин (крім дозволених), бути без ГМО, повинен відповідати загальним вимогам встановленими відповідними ДСТУ та ТУ.

          Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 р. №142-V, «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», від 15.08.2006 р. №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», від 01.06.2005 № 242/329 «Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» від 06.09.2005 № 2809-15 зі змінами, «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-ІІІ, іншим нормативно-правовим актам, що регулюють суспільні відносини у цій сфері та відповідним вимогам державних стандартів, не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок.

Обгрунтування розміру бюджетного призначення: видатки, передбачені кошторисом на 2023 рік, по КЕКВ 2230 – «Продукти харчування», з урахуванням фактичної потреби в продуктах харчування, наданої управлінням гумантарного розвитку Виконавчого комітету Вороньківської сільської ради.

Розрахунок потреби на 2023 рік проводився на основі постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”

 

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 448 436 грн з ПДВ.

 

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України затверджена примірна методика визначення очікуваної вартості предмета закупівлі від 18.02.2020 №275, якою передбачені методи визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: 1) здійснення пошуку, збору та аналіз загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро», тощо; 2) отримання комерційних (цінових ) пропозицій від виробників, офіційних представників (дилерів), постачальників; 3) у разі обмеження конкуренції на ринку певних товарів та враховуючи їх специфіку при розрахунку використовуються ціни попередніх закупівель аналогічного товару та/або минулих періодів (з урахуванням індексу інфляції, зміни курсів іноземних валют). Відповідно до вказаної методики, при визначені очікуваної вартості предмету закупівлі товарів, робіт та послуг використовується один із методів формування очікуваної вартості предмету закупівлі та проведення моніторингу цін для подальшого укладення договорів. При визначенні очікуваної вартості закупівлі враховувались середньостатистичні розрібні ціни на продукти харчування, надані Головним управлінням статистики у Київській області, надані на запит уповноваженої особи №2441/02-17 від 13 грудня 2022 року. Також враховувалась інформація про ціни на товари та послуги, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронній системі закупівель "Prozorro", також враховувалась комерційна пропозиція, надана від діючого постачальника продуктів харчування. Очікувана вартість предмета закупівлі визначена з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.

 

 

 

Уповноважена особа                                                                       Юлія ГОЛЬОСА