Обґрунтування технічних та якісних характеристик кефір-сметана
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: Виконавчий комітет Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області; 08352, Київська область, Бориспільський район, с. Вороньків, вул. Паркова, 2; код ЄДРПОУ – 44042825.
Назва предмету закупівлі: Сметана та кефір за кодом ДК 021:2015 – 15550000-8 Молочні продукти різні
Мета закупівлі: для харчування дітей в закладах освіти та дошкільної освіти Вороньківської сільської ради.
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:
|
Найменування об’єкта поставки |
Місце поставки |
Кількість, кілограми |
Кількість, кілограми |
Сметана, кг |
Кефір, кг |
|||
1 |
ВОРОНЬКІВСЬКИЙ ЗДО "ВІНОЧОК" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ |
Україна, 08352, Київська область, Бориспільський р-н, село Вороньків, вул. Горова, будинок 2а |
110 |
60 |
2 |
СОШНИКІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ДИТЯЧИЙ САДОК) "ІСКОРКА" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ |
Україна, 08363, Київська область, Бориспільський р-н, село Сошників, вул. Молодіжна, будинок 9 |
35 |
200 |
3 |
ГОЛОВУРІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА - САДОК) "ЖУРАВЛИК" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ |
Україна, 08353, Київська область, Бориспільський р-н, село Головурів, вул. Чкалова, будинок 1-А |
100 |
300 |
4 |
СТАРІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) "ЯЛИНКА" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ |
Україна, 08362, Київська область, Бориспільський р-н, село Старе, вул. Герасименка, будинок 186 А |
150 |
200 |
5 |
МИРНЕНСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) "КАЗКА" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ |
Україна, 08361, Київська область, Бориспільський р-н, село Мирне, вул. Центральна, будинок 18 |
200 |
300 |
6 |
ПРОЦІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І СТУПЕНЯ |
Україна, 08344, Київська область, Бориспільський рн, село Проців, вул. Дружби, будинок 2-Б
|
100 |
100 |
7 |
ПРОЦІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) "ЛІСОВА КАЗКА" ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ |
Україна, 08324, Київська область, Бориспільський рн, село Проців, вул. Шевченка, будинок 2А |
120 |
200 |
|
Всього: |
815 |
1360 |
Процедура закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. N. 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт i послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україна та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування»
Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
№ п/п |
Найменування товару |
Технічні (якісні) характеристики |
Одиниця виміру |
Кількість |
1 |
Сметана |
Продукт, який виробляють з нормалізованих пастеризованих вершків сквашуванням закваскою, яку готують на чистих культурах молочнокислих бактерій. Зовнішній вигляд та консистенція: однорідна маса з глянсуватою поверхнею, густа. Дозволено недостатньо густа, наявність поодиноких пухирців повітря і незначна крупинчатість. Смак і запах: чистий, кисломолочний, з присмаком і ароматом властивим пастеризованому продукту, без сторонніх присмаків і запахів. Колір: білий, з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою. Форма випуску – фасована. Пакування: пакети з поліетиленової плівки; Термін зберігання: Не більше 5 діб за температури від 0 до 6 °С. Оцінка якості: згідно з ДСТУ 4418:2005. Масова частка жиру ,% - 21%. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, перелік інгредієнтів, кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. |
кг |
815,00
|
2 |
Кефір |
Кисломолочний продукт, який виробляють сквашуванням молока симбіотичною закваскою на кефірних грибках або концентратом грибкової кефірної закваски. Зовнішній вигляд та консистенція: однорідна, в’язка, з порушеним або непорушеним згустком (залежно від технології виробництва). Дозволено: газоутворення, яке спричинено нормальною життєдіяльністю мікрофлори кефірної закваски; незначне відокремлення сироватки. Жирність - 2,5% Смак і запах: Чистий, кисломолочний. Смак щипкий, без сторонніх присмаків і запахів. Колір: Молочно-білий, рівномірний за всією масою. Форма випуску – фасована; Пакування: Пакети з поліетиленової плівки; Термін зберігання: Не більше ніж 14 діб; Оцінка якості: згідно з ДСТУ Згідно ДСТУ 4417:2005; На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, перелік інгредієнтів, кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. |
кілограми |
1360,00 |
Технічні та якісні вимоги:
- продукція, що вказана в Тендерній документації, має постачатися дрібними партіями 1 - 2 рази в тиждень у кількості та асортименті згідно із заявками уповноважених осіб Замовника;
- термін придатності продукції повинен складати на момент поставки не менше 80% від загального строку зберігання відповідного товару, який зазначається у супровідній документації на кожну партію товару і вважається гарантійним терміном, який обчислюється від дати виробництва.
- продукція повинна постачатися у спеціальному транспорті з дотриманням санітарних вимог, в тому числі щодо сумісності продуктів харчування.
- товар, що буде постачатись за договором не повинен мати дефектів товарного вигляду, повинен бути упакований Учасником таким чином, щоб виключати псування або нищення його на період поставки, зберігати смакові та якісні характеристики товару.
Водії (експедитори) та всі працівники, які безпосередньо контактують з товаром обов’язково повинні мати особисту медичну книжку з відмітками про проходження медогляду та санітарний одяг (халат, рукавиці). Учасник закупівлі повинен задіяти для перевезення транспорт, що відповідає вимогам, викладеним у Правилах перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні для відповідного виду продуктів. Транспортні засоби, що використовуються для перевезення повинні відповідати вимогам ст. 44 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (надати гарантійний лист). Транспорт для перевезення товару (продуктів харчування) не повинен використовуватися для перевезення інших товарів і повинен бути чистим та відповідати всім санітарним та технічним нормам. Транспортування має проводитись з дотриманням відповідної температури, вологості, що повинні відповідати вимогам нормативно-технічної документації на даний вид товару, а також правилам перевезень продуктів, що швидко псуються, різним видом транспорту.
Якість товару, згідно медико-технічних вимог, повинна відповідати найвищому рівню
технологій і стандартів, існуючих в країні виробника на аналогічний товар.
Товар не повинен містити синтетичних (штучних) барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервуючих речовин (крім дозволених), бути без ГМО, повинен відповідати загальним вимогам встановленими відповідними ДСТУ та ТУ.
Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 р. №142-V, «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», від 15.08.2006 р. №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», від 01.06.2005 № 242/329 «Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» від 06.09.2005 № 2809-15 зі змінами, «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-ІІІ, іншим нормативно-правовим актам, що регулюють суспільні відносини у цій сфері та відповідним вимогам державних стандартів, не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок.
Обгрунтування розміру бюджетного призначення: видатки, передбачені кошторисом на 2023 рік, по КЕКВ 2230 – «Продукти харчування», з урахуванням фактичної потреби в продуктах харчування, наданої управлінням гумантарного розвитку Виконавчого комітету Вороньківської сільської ради.
Розрахунок потреби на 2023 рік проводився на основі постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”
Очікувана вартість предмета закупівлі: 134 810 грн з ПДВ.
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України затверджена примірна методика визначення очікуваної вартості предмета закупівлі від 18.02.2020 №275, якою передбачені методи визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: 1) здійснення пошуку, збору та аналіз загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро», тощо; 2) отримання комерційних (цінових ) пропозицій від виробників, офіційних представників (дилерів), постачальників; 3) у разі обмеження конкуренції на ринку певних товарів та враховуючи їх специфіку при розрахунку використовуються ціни попередніх закупівель аналогічного товару та/або минулих періодів (з урахуванням індексу інфляції, зміни курсів іноземних валют). Відповідно до вказаної методики, при визначені очікуваної вартості предмету закупівлі товарів, робіт та послуг використовується один із методів формування очікуваної вартості предмету закупівлі та проведення моніторингу цін для подальшого укладення договорів. При визначенні очікуваної вартості закупівлі враховувались середньостатистичні розрібні ціни на продукти харчування, надані Головним управлінням статистики у Київській області, надані на запит уповноваженої особи №2441/02-17 від 13 грудня 2022 року. Також враховувалась інформація про ціни на товари та послуги, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронній системі закупівель "Prozorro", також враховувалась комерційна пропозиція, надана від діючого постачальника продуктів харчування. Очікувана вартість предмета закупівлі визначена з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.
Уповноважена особа Юлія ГОЛЬОСА