Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

Обґрунтування технічних та якісних характеристик_послуги з прочистки каналізації Мирне

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

 

(відповідно до пункту 4.1 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань: Виконавчий комітет Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області; 08352, Київська область, Бориспільський район, с. Вороньків, вул. Паркова, 2; код ЄДРПОУ – 44042825.

 

Назва предмету закупівлі: Послуги з прочистки каналізаційної мережі в с.Мирне, Бориспільського району, Київської області (за кодом ДК 021:2015 – 90470000-2 Послуги з чищення каналізаційних колекторів)  

 

Мета закупівлі: для забезпечення прочистки каналізаційної мережі в с.Мирне, Бориспільського району, Київської області.

 

Місце надання послуг: 08361, Україна, Київська область, с. Мирне, каналізаційна мережа.

 

Процедура закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт i послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії  правового режиму воєнного стану в Україна та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.02.2024 №131 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 84, ст. 5176; 2023 р., № 25, ст. 1407, № 51, ст. 2834, № 67, ст. 3822) зміни, що додаються.

 

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 

 

Зміст послуг

Вимоги

1. Прочищання каналізаційних колекторів

 

545 метрів

 

2. Прочищання каналізаційних оглядових колодязів глибиною до 3м

 

27 колодязів

 

Прочищання каналізаційних колекторів внутрішнім діаметром до 300мм та прочищання каналізаційних оглядових колодязів глибиною до 3м, вручну, без відкачування мулу, маса осаду до 300 кг.

Вимоги до надання послуг

Послуги проводяться згідно технічної документації виробника та інших діючих нормативів.

Виконання послуг не повинно впливати на технологічні процеси каналізаційної мережі с.Мирне, Бориспільського району, Київської області.

У випадку аварійної ситуації надання послуг на протязі доби.

Гарантійний строк виконаних послуг – 1 рік.

Строк надання послуг: з моменту підписання договору до 31.12.2024 р.

 

 

 

Обгрунтування розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі:

Кошти на закупівлю виділено відповідно до рішення сесії Вороньківської сільської ради №1238-34-VIII від 02 серпня 2024 року було збільшено видатки загального фонду місцевого бюджету в серпні 2024 року за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету по КПКВК 0216030 «Організація благоустрою населених пунктів» КЕКВ 2240 – 150 404 грн. за послуги з прочистки каналізаційної мережі в селі Мирне, Бориспільського району, Київської області.

https://voronkivska-sr.gov.ua/documents/160684-pro-vnesennia-zmin-do-risennia-sesiyi-voronkivskoyi-silskoyi-radi-vid-19122023-r-1041-28-viii-pro-biudzet-vo

 

Розрахунок ціни на даний вид послуг виконаний відповідно до вимог діючих законодавчих та нормативних актів з урахуванням всіх необхідних об’ємів послуг та вимог до якості матеріальних ресурсів, з чітким зазначенням всіх розрахунків по кожному виду послуг. Ціна на послуги зазначається з урахуванням усіх своїх витрат, податків і зборів, що сплачуються або мають бути ним сплачені. До розрахунку ціни входять усі види послуг, у тому числі й ті, які долучатимуться для виконання третім особам.

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 150 404,00 грн, з ПДВ.

 

Для визначення очікуваної вартості предмету закупівлі використовували Примірну методику визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, що затверджена наказом Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господартсва України від 18 лютого 2020 року №275, а саме: розрахунок очікуваної вартості товарів/послуг методом порівняння ринкових цін.

Для розрахунку очікуваної вартості можуть використовуватись пошук, збір та аналіз загальнодоступної інформації про ціну, до якої відноситься в тому числі: інформація про ціни товарів та послуг, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель "Prozorro" та на аналогічних торгівельних електронних майданчиках; довідкові ціни на товари та послуги, що публікуються в спеціалізованих виданнях, які випускаються в друкованій та електронній формі або розміщуються в мережі Інтернет (у разі їх наявності);

Отже, розрахунок очікуваної вартості відбувся згідно із пунктом 1 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі.