Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

Обґрунтування технічних та якісних характеристик_ Ритуальні послуги

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

 

(відповідно до пункту 4.1 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань: Виконавчий комітет Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області; 08352, Київська область, Бориспільський район, с. Вороньків, вул. Паркова, 2; код ЄДРПОУ – 44042825.

Назва предмету закупівлі: Ритуальні послуги з поховання військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України, які загинули (померли) внаслідок військової агресії російської федерації проти України (за кодом ДК 021:2015-98370000-7 Поховальні та супутні послуги)

Мета закупівлі: в зв’язку з повномасштабним вторгненням  та правовим режимом воєнного стану в Україні, виконавчим комітетом було прийнято рішення, у разі потреби - забезпечити поховання військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань України, які загинули (померли) внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: Київська область, Бориспільський район, Вороньківська територіальна громада  (кладовища, розташовані на території територіальної громади).

Процедура закупівлі: відкриті торги з особливостями  відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт i послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії  правового режиму воєнного стану в Україна та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» зі змінами та доповненнями.

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Предметом закупівлі є ритуальні послуги з поховання військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України, які загинули (померли) внаслідок військової агресії російської федерації проти України, період: по 31.12.2024 року.

Згідно рішення сесії №1210-33-VIII від 24 травня 2024 року Вороньківської сільської ради за рахунок вільного залишку бюджетних коштів на початок 2024 року було прийнято збільшити в червні 2024 року видатки загального фонду місцевого бюджету по КПКВК 0213442 Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення КЕКВ 2240 – 168 000 грн. за надання ритуальних послуг з поховання військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України, які загинули (померли) внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

 

Вартість однієї ритуальної послуги з поховання немає перевищувати 21 000 грн.


Ритуальна послуга повинна включати в себе:

№ з/п

Найменування

К-ть, послуг

Орієнтовна характеристика

1.

Труна (домовина)

 

8

Матеріал – дерево, лакований

Внутрішня-наружна оббивка виконана з бавовняної тканини, шовку або атласу

Розмір, мм: 2000х700

2.

Покривало ритуальне

8

Розмір, мм: не менше, ніж 1000х2000

3.

Хрест

8

Матеріал – дерево, лакований

 

4.

Вінок ритуальний (2 шт.)

8

Матеріал-пластик

5.

Копання могили

8

Копання могили (викопування ручним способом, опускання труни з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу, встановлення хреста та вінків)

6.

Транспортні послуги

8

Транспортний засіб для перевезення труни з тілом померлого

7.

Доставка предметів похоронної належності

8

 

8.

Інша ритуальна атрибутика

8

(рушники, спідня білизна, доп.одяг, подушка в труну, наволочка, покривало і т.п. )

9.

Музичний супровід обряду поховання

8

 

 

Учасник гарантує:

-          ритуальні послуги з поховання захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України здійснювати з дотриманням вимог санітарно-епідеміологічного законодавства України, Закону України «Про поховання та похоронну справу» від 24.11.2021 № 1102-IV зі змінами та доповненнями та інших нормативно-правових актів України;

-          заробітна плата працівників, податки підприємства та інші витрати повинні бути включені у загальну вартість послуги;    

-          надання послуг якісно, своєчасно, в повному обсязі;

-          залучення для надання послуг, щодо даної закупівлі працівників відповідної кваліфікації (у необхідній кількості);

-          забезпечення працівників засобами безпеки та спецодягом;

-          забезпечення при наданні послуг виконання необхідних заходів з техніки безпеки, пожежної безпеки, охорони праці, заходи щодо захисту довкілля.

-          належне ставлення до тіла покійного згідно Закону України «Про поховання та похоронну справу» від 24.11.2021 № 1102-IV зі змінами та доповненнями.

-         дотримання правилами охорони праці та впроваджувати всі необхідні заходи запобігання забруднення навколишнього середовища.

 

Послуги надаються за заявкою Замовника в робочі,  вихідні, святкові дні та інші неробочі дні.

Для оперативного реагування на заявку замовника обов’язкова наявність у учасника матеріально-технічної бази на території Бориспільського району.

 

Обгрунтування розміру бюджетного призначення: видатки загального фонду місцевого бюджету по КПКВК 0213442 Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення.

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 168 000,00  грн з ПДВ, відповідно до рішення сесії №1210-33-VIII від 24 травня 2024 року.

 

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Для встановлення очікуваної вартості послуг, використовувались як ціни власних попередніх закупівель (укладених договорів) на закупівлю цих послуг, так і ціни відповідних закупівель минулих періодів, інформація про які міститься в електронній системі закупівель «Prozorro» та основні прогнозні показники економічного і соціального розвитку України на 2024 рік, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 р. №671.

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена (розрахована) методом порівняння ринкових цін. При визначенні очікуваної вартості закупівлі враховувалась інформація про ціни на товари та послуги, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі та  в електронній системі закупівель “Prozorro”.