Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

01.12.2023 09:26

ПЕРЕВІРКА ВІДБУДОВИ КИЇВЩИНИ: У КОДА ВІДБУВСЯ ЦИКЛ НАРАД ІЗ ПІДРЯДНИКАМИ, ЯКІ ВІДНОВЛЮЮТЬ ОБ’ЄКТИ, ПОШКОДЖЕНІ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ

656d7f581de89__whatsapp-image-2023-12-01-at-18.32.27-2.jpeg

У Київській обласній державній адміністрації тривають наради з підрядниками, які відновлюють об’єкти, пошкоджені внаслідок бойових дій. Мова йде про об’єкти, що відбудовуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та відповідно до обласних програм з облаштування укриттів і будівництва приватних будинків. Серед учасників наради — голова Київської ОДА Руслан Кравченко, перший заступник голови КОДА Микола Бойко, представники Департаменту регіонального розвитку, підрядників, технагляду, Держпраці, облгазу, ПРООН, Спостережної ради з питань відбудови та робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Під час наради обговорили проблемні питання за кожним об’єктом окремо. Зокрема, поспілкувалися про терміни відбудови та дотримання графіків, коригування проєктних рішень, питання взаєморозрахунків за підключення газу тощо. На багатьох об’єктах роботи будуть завершені цього року. 

За більшістю об’єктів проблемні питання, які виникають під час проведення робіт, вирішуються оперативно та в робочому порядку. Підрядники вчасно реагують на вказані недоліки та виправляють їх. Підрядним організаціям, на чиїх об’єктах є систематичні порушення, дали термін до нового року, аби усунути їх. Із будівельниками, які значно вибиваються з графіків, — термін дії договорів на наступний рік продовжувати не будуть.

«Щиро вдячні ПРООН, які тепер надають технічний нагляд і за об’єктами, що відновлюють за кошти ФЛН, тим самим забезпечуючи прозорість та підзвітність відбудови на Київщині. У грудні проведемо виїзну перевірку ще на низці так званих проблемних об’єктів. Перевіримо, як реагують забудовники на зауваження. Тож просимо долучатися мешканців та всіх охочих до обстежень», — зауважив під час наради Микола Бойко.

Зазначимо, що такі наради щодо якості контролю за відбудовою, прозорості та підзвітності проводяться систематично. 29 листопада відбулась чергова нарада щодо відновлення об’єктів по UNITED24.