Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

21.11.2023 08:44

«ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ І ЖАГОЮ СВОБОДИ»

655c51fbb8338__576x288_2.jpg

21 листопада, в Україні відзначають державне свято – День Гідності та Свободи на честь вшанування громадянської мужності учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України.

Свій перший контр наступ українці розпочали 10 років тому – зупинивши гібридну агресію кремля, націлену проти наших цінностей, прав і свобод, проти демократизації країни, на знищення нашої державної незалежності.

10 років тому ми зафіксували історію нашої першої перемоги у цій війні – Революції Гідності. Сила і масовість громадянського спротиву, самопожертва Героїв Небесної Сотні, не залишила тоді проросійській диктатурі шансу в Україні.

10 років тому ми сформулювали нашу національну ідею – Гідність і Свобода України. Ця ідея викристалізувалася суспільством на Майдані. Цінності, що вивели на вулиці громадян 10 років тому і які ми відстоюємо у сьогоднішній повномасштабній війні.  

Сьогодні ми говоримо слова вдячності Героям Небесної Сотні, військовим ЗСУ, всім захисникам та захисницям української державності. І маємо усвідомити, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети – здобути Перемогу і побудови економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться майбутні покоління.

Щиро вітаю усіх з Днем Гідності та Свободи! Бажаю родинного добробуту і злагоди, мирного неба над українською землею, незламної віри у щасливе майбутнє нашої держави і впевненості у завтрашньому дні. Нехай Господь береже нашу Батьківщину і кожного з нас!

 

Слава Україні!

 

Героям Слава!