Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

02.11.2023 08:19

НА КИЇВЩИНІ ВІДРЕМОНТУВАЛИ ПОШКОДЖЕНИЙ МІСТ ЧЕРЕЗ РІЧКУ ТРУБІЖ

6544913c97a8a__img_5224.jpg

На Київщині завершився капітальний ремонт нової мостової споруди через річку Трубіж, яка була зруйнована навесні 2022 року. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook

Протяжність мосту становить 27 метрів. Він розташований на автомобільні дорозі загального користування місцевого значення та з’єднує два населені пункти: с. Залісся та с. Заворичі, що в Броварському районі. Після деокупації Київщини та обстеження пошкоджень у червні 2022 року Департаментом регіонального розвитку Київської ОВА було замовлено проєкт відбудови та оголошено тендер на проведення робіт. 

Після проведення процедури закупівлі був підписаний договір із ТОВ «Мостобудівельний загін № 112» на проведення капітального ремонту мосту. Відбудова розпочалася у вересні 2022 року. Відновлювальні роботи тривали близько 13 місяців.

Під час проведення капітального ремонту було виконано такий перелік робіт:

  • відновлення берегових опор;
  • будівництво прогонової будови;
  • влаштування нового дорожнього полотна безпосередньо на мосту та підходах до нього;
  • встановлення перильного огородження, берегових конусів;
  • облаштування водовідвідних та очисних мереж.

«Відбудову продовжуємо. Відновлюємо на Київщині ще 6 мостів і завершимо роботи найближчим часом. Ще для 14 мостових споруд розробляємо проєкти», – наголосив Руслан Кравченко.