Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

22.08.2023 15:07

Засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Вороньківської сільської ради.

64e4a54b61cbd__зображення_viber_2023-08-22_15-06-48-532.jpg

22.08.2023 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Вороньківської сільської ради.

З метою забезпечення законних прав та інтересів дітей, комісією було  розглянуто ряд питань. Най актуальнішими та найбільш болючими були питання про невиконання батьківських обов’язків. Батьків, які не забезпечують належний догляд та виховання своїх дітей було запрошено на комісію. А це родини із сіл: Старе, Мирне, Сошників, Вороньків. Причиною такого ставлення до своїх неповнолітніх вихованців виявилася згубна звичка, зловживання алкоголем.

 

Питання зловживання спиртними напоями піднімається на засідання комісій регулярно. І кожного разу голова комісії звертається до батьків з проханням зупинитися. Поставити на перше місце здоров’я та благополуччя своїх дітей, а не чарку. Адже кожна дитина заслуговує на любов матері, піклування та підтримку. Найбільш прикро те, що таку згубну звичку мають жінки, які в свої молоді роки, під впливом алкоголю втратили красу і здоров’я.

Орган опіки та піклування взяв на контроль ситуацію в цих родинах та виніс попередження: у разі повторного  звернення громадян, з питань не виконання батьківських обов’язків батьками по відношенню до своїх дітей та зловживання спиртними напоями служба у справах дітей буде звертатися до Бориспільської ювенальної превенції, щодо притягнення порушників до відповідальності, адже здоров’я та благополуччя, захист прав та інтересів неповнолітніх громадян на першому місці. Фахівець з соціальної роботи, щоденно, спостерігатиме за ситуацією в цих родинах та контролюватиме дотримання прав дитини.

 

Деякі батьки звертаються до служби з заявами на укладання правочину продажу земельних ділянок, що належать їх неповнолітнім дітям, бо не мають терпіння дочекатися повнолітті. В даному випадку заявникові було відмовлено за відсутності підтвердженого факту збереження прав дитина на майно.

 

Шановні громадяни, служба у справах дітей, вкотре, звертається до всіх з проханням не ставити власні інтереси вище за інтереси своєї дитини, не бути без діяльними до ситуації в родині, яка живе за парканом, бути милостивими та не байдужими до долі родин, які перебувають у скрутному становищі. Адже слово підтримки та вчасно протягнута рука допомоги може врятувати чиєсь життя!

зображення_viber_2023-08-22_15-06-48-064.jpg зображення_viber_2023-08-22_15-06-48-303.jpg