Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

20.07.2023 15:16

ЗВІТ ПРО РОБОТУ відділу соціального забезпечення за Ⅰ півріччя 2023 року

64b926363b424__1---ттт.jpg

Відділ соціального забезпечення здійснює реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення, забезпечує надання допомоги та соціальної підтримки з боку держави, фінансування інших заходів соціального захисту громадян, які зареєстровані та постійно проживають на території  Вороньківської сільської ради.

      За звітний період відділом було прийнято та передано до управління  соціального захисту населення Бориспільської РДА 265 пакетів документів:

- соціальні допомоги – 213;

- ВПО – 52.

За звітний період відділом було прийнято та передано до відділу обслуговування громадян №5 (сервісний центр) ГУ Пенсійного Фонду Київської області 105 пакетів документів:

  • Субсидія – 49;
  • Пільги – 56.

      Спеціалістами відділу соціального забезпечення при особистому зверненні та в телефонному режимі мешканцям громади було надано консультації щодо оформлення соціальних допомог, пільг та субсидій, допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Для призначення деяких видів соціальних допомог складено 22 акти обстеження матеріально- побутових умов сім'ї.

      Здійснено виїзди для обстеження та складено 88 актів перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи

      На запити управління  соціального захисту населення Бориспільської РДА та відділу обслуговування громадян №5 (сервісний центр) ГУ Пенсійного Фонду Київської області проводиться обробка даних по верифікації отримувачів соціальних допомог та субсидій.

      За звітний період відділом соціального забезпечення зареєстровано 52 особи, які перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії, окупованих та деокупованих територій. Опрацьовано 74 заяви на призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам поданих в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг Дія.

      Спеціалістами проводився збір та узагальнення інформації стосовно чисельності внутрішньо переміщених осіб, які зареєструвалися на території громади. Формувалися  списки внутрішньо переміщених осіб, багатодітних сімей, одиноких матерів, малозабезпечених сімей та одиноких громадян, які перебувають на обслуговуванні для надання продуктових наборів до Великодня та від благодійниї організацій.

      Щомісяця здійснюється прийняття звітності соціальних працівників сіл Вороньків, Кийлів, Сошників, Старе, Мирне та Васильки. З метою контролю за якістю надання соціальної послуги догляд вдома, за звітний період проведено 8 перевірок роботи соціальних робітників.  Систематично проводиться бробка особових справ одиноких громадян, які знаходяться на обліку як отримувачі соціальної послуги вдома.

      Зроблено запитів до Управління соціального захисту населення Бориспільської РДА та Пенсійного фонду України.  Надано 85 відповідей на запити Управління соціального захисту населення Бориспільської РДА, Пенсійного фонду України, Департменту соціального захисту населення, Київської обласної державної (військової) адміністрації та ін.організацій.

       Прийнято участь у 24 нарадах та семінарах щодо соціального захисту, які проводили управління соціального захисту населення Бориспільської РДА, Департмент соціального захисту населення, Київська обласна державна (військова) адміністрація, Мінсоцполітики та ін.

      Проведено 3  засідання комісії з розгляду заяв про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення відповідно до постанови КМУ від 19.10.2016 року № 719  «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей».

      Підготовлено 6 проектів рішень для розгляду на сесіях та засіданнях виконавчого комітету.

      Опрацьовано 194 пакети документів на матерільну допомогу згідно комплексної програми  «ТУРБОТА» . З них:

  • 50 заяв на матеріальну допомогу військовослужбовцям населених пунктів Вороньківської сільської ради, які беруть участь у відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації та/або інших держав проти України у період дії воєнного стану та/або членів їх родини;
  • 144 заяви від мешканців громади, які опинилися в які опинилися в складних життєвих обставинах

      Інформування населення через сторінку виконавчого комітету у Facebook: про внесення змін до законодавчих актів, що стосуються призначення дежавних соціальних допомог, житлових субсидій та пільг, інформація для внутрішньо переміщених осіб, щодо одноразової матеріальної допомоги особам, які проходять службу в лавах ЗСУ та ін.

      Відділ соціального забезпечення у своїй роботі співпрацює з службою в справах дітей виконавчого комітету Вороньківської сільської ради, управлінням соціального захисту населення Бориспільської РДА, департаментом соціального захисту населення Київської ОДА, Благодійним Фондом «Право на захист», Громадською Організацією «МИРАЗОМ», Бориспільською міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України.