Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

19.07.2023 13:32

ЗВІТ ПРО РОБОТУ відділу земельних відносин за Ⅰ півріччя 2023 року

64b7bc8c5c2ce__1.jpg

Відділ земельних відносин  є структурним підрозділом виконавчого комітету  Вороньківської сільської ради.

 

 Основним завданням   відділу   являється  організація роботи по розгляду звернень громадян та юридичних осіб. За звітний період  до відділу надійшло 170 звернень громадян та 65 листів.

Згідно Закону України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах  воєнного стану», п. 27, 28 Перехідних положень Земельного  кодексу України  «  безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється»  не розглядаються  звернення громадян  стосовно  надання та затвердження  проектів  відводу земельних ділянок  по всіх  категоріях  цільового призначення.

          Відповідно  Закон України № 7636 від 19.10.2022р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель»  передаються  у приватну  власність земельні ділянки  під житловими приміщеннями ( згідно технічної документації із землеустрою щодо передачі земельної ділянки у власність  для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд) та для  ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

         

               У  І півріччі  2023 року  проведено  чотири    засідання  постійної комісії  сільської ради з питань екології, земельних відносин, архітектури та благоустрою  на яких  було розглянуто  47 питань.

Протягом звітного періоду проводиться робота з   підприємствами, що орендують землю  для вирощування сільськогосподарської продукції,  з метою оформлення  договорів оренди земельних ділянок  (комунальної власності) під польовими дорогами.  Підготовлено договори в строкове платне користування  земельних ділянок сільськогосподарського призначення під господарськими шляхами і прогонами, полезахисними лісовими смугами та іншими захисними насадженнями з ТОВ «Агро-Холдинг МС», ПП «СПРІНТ-К», ТОВ «МХП-АГРО-С», СФГ «Романовича» в с. Сошників та в с. Мирне, СТОВ «Любарецьке», ФГ СФГ «Сокіл».

 

           Підготовлено  чотири  договори оренди   земельних ділянок  та одну додаткову угоду до договору оренди.

              Спеціалістами  відділу земельних відносин готувалися матеріали згідно  запитів: Київської обласної військової адміністрації; Бориспільської районної військової адміністрації;  Державної  податкової служби України;  прокуратури, Бориспільського міськрайонного суду,   нотаріальної контори. Дані відповіді на листи ДП «Бориспільського лісового господарства», Головного управління Держгеокадастру.

 

Надано інформацію до Головного управління Держгеокадастру про продані земельні ділянки сільськогосподарського і несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності,  пердбачені  пунктом 6-1 розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України.

 

Спеціалісти відділу приймають участь у роботі комісії, згідно поданих заяв громадян.

Ведеться облік учасників АТО  на одержання  земельних ділянок.

На прийомі  у спеціалістів відділу було  127 чоловік.

         

Спеціалісти відділу:

- надають необхідні  матеріали  та проводять консультаційну роботу з питань приватизації земельних ділянок;

- постійно вдосконалюють організацію своєї роботи та підвищують професійну кваліфікацію;

 - сумлінно ставляться до виконання службових обов’язків та проявляють ініціативність і творчість у роботі.