Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

18.07.2023 14:20

ЗВІТ ПРО РОБОТУ сектора архітектури, містобудування та капітального будівництва за Ⅰ півріччя 2023 року

64b675ac15cc7__1.jpg

Сектор архітектури, містобудування та капітального будівництва є структурним підрозділом виконавчого комітету Вороньківської сільської ради, до завдань якого належать:

— участь у реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури, визначених Законом України „ Про місцеве самоврядування в Україні “;

— координація діяльності суб’єктів містобудування щодо забудови територій міста;

— забезпечення додержання законодавства у сфері містобудування та архітектури, державних стандартів, норм і правил, затвердженої містобудівної документації;

— забезпечення участі у розробленні та виконанні регіональних та місцевих програм у сфері містобудування та архітектури,

— здійснення інших повноважень, визначених чинним законодавством та нормативно- правовими актами.

Протягом 1 півріччя 2023 року спеціалістом сектора було підготовлено та надано:

Видача будівельних паспортів- 44 БП.

Видача містобудівних умов та обмежень - 7 МУО.

Видача паспортів прив’язки -  25 ПП.

Рішення про дозвіл на встановлення МАФ - 25 рішень.

Рішення про присвоєння адреси - 36 рішень.

Надання витягу з містобудівної документації - 44 витягів.

Надання витягу про присвоєння адреси - 59 витягів

Присвоєння назви вулиці на території садівничого товариства «Івушка»-  1 вулиця.

Розгляд скарг- 21 скарг.

Виїзд на скарги - 21 разів.

Виїзд на об’єкти будівництва - 127 разів.

Прийом громадян - 896 чоловік.

Листування з державними органами -  143 листів.

Було розглянуто та надано відповідні висновки:

відведення земельної ділянки у межах населеного пункту або земельної ділянки за межами населеного пункту, на якій розташовано об'єкт будівництва або планується розташування такого об'єкта - 97 проектів.

Сектор здійснював контроль у сфері благоустрою населених пунктів громади відповідно до чинного законодавства контроль за санітарно-технічним станом територій в місцях масового перебування людей. Було погоджено розташування нових об’єктів торгівлі в селах Старе, Мирне, Кийлів, Головурів, Сошників, Проців, Вороньків, Васильки, Малі Єрківці.

Здійснювався контроль за дотриманням підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форм власності, встановленого чинними нормативними актами порядку експлуатації та утримання об'єктів зовнішнього благоустрою та інфраструктури населених пунктів громади (будівель, споруд, інженерних мереж, транспортних магістралей тощо). За результатами контролю вимагалися від юридичних і фізичних осіб усунення виявлених порушень -  75 виїздів.

Сектором проведені підготовчі робота з надання вихідної інформації для складання проєкту розвитку водопостачання та водовідведення в селах Мирне, Головурів, Старе.

За перше півріччя 2023 року підготовлено три рішення про дозвіл на розробку детальних планів території та проектів землеустрою.

 Сектором надано та погоджено завдання на реконструкцію вхідної групи з облаштуванням пандусу для осіб з особливими потребами в селі Вороньків.

Було погоджено розташування місця будівництва бомбосховища в школі села Вороньків з урахуванням містобудівної документації та генерального плану села.

Відділ активно співпрацює з представниками Національної Гвардії стосовно містобудівної документації та генеральних планів населених пунктів. Також тісно співпрацюємо з ДСНС України, оперативно надає зміни до генеральних планів населених пунктів для корегування планів роботи державних органів.

- Провели інвентаризацію наявних вулиць та вулиць в садових товариствах з ДП «НАІС» та Міністерства цифрової трансформації.

- Підготовлено та затверджено рішення на сесію «Про внесення назви вулиці на території садівничого товариства «Івушка» та передання інформації до ДП «НАІС» та Міністерства цифрової трансформації.

- Підготовлено та затверджено рішення на сесії: Про надання дозволу на розроблення комплексного плану просторового розвитку Вороньківської сільської територіальної громади, Бориспільського району, Київської області.

- Взяли участі в програмі оцінки зруйнованого майна під час воєнного вторгнення російської федерації. Зареєструвались на порталі ДІЯ, як орган реєстрації заяв про зруйноване та пошкоджене майно.

- Надання пропозицій будівництва житла та об’єктів промисловості, розміщення будинків сімейного типу для людей та підприємств, які були в окупації та втратили майно.

Розпочато процес інвентаризації будівель комунальної власності, громадського призначення, промислового виробництва та фермерських господарств з метою контролю та юридичного оформлення право установчих документів.

Сектор постійно вивчає зміни до законодавства та нормативно-методичної бази у сфері містобудівної діяльності. Надаються консультації фізичним та юридичним особам стосовно присвоєння та зміни поштових адрес об’єктам нерухомого майна, місце знаходження та відповідність цільового використання земельних ділянок згідно розробленним та затвердженим планам зонування та генеральним планам, у тому числі у випадках їх поділу, об’єднання, виділення частки; переведення жилих будинків і приміщень (квартир) у нежилі тощо.