Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

13.06.2023 10:12

08.06.2023 року відбулося засідання виконавчого комітету Вороньківської сільської ради.

64881743cfcf9__зображення_viber_2023-06-13_10-13-13-161.jpg

 

08.06.2023 року відбулося засідання виконавчого комітету Вороньківської сільської ради.

На засіданні були присутні члени виконавчого комітету, начальники відділів та управлінь,  начальник ЖКК «Вороньків»  Чирикало В., директор «КЕГ Тепло» Усик О., директор «Бориспільтеплоенерго» Степан Я.. На розгляд членів виконкому було винесено ряд важливих питань, а саме:

  • Одним, з чи не найважливіших питань, яке розглядалося було «Про затвердження заходів щодо підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціально-культурного призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 року». Напередодні, комісією з перевірки готовності теплового та газового господарства під головуванням заступника сільського голови Іщенка О.М. були обстежені котельні закладів культури та освіти громади на готовність до опалювального сезону 2023 -2024 р. Котельні знаходяться в задовільному стані та майже всі в 100 % готовності до опалювального сезону. По деяким об’єктам було складено ряд зауважень та передано на виконання утримувачам. З директор «КЕГ Тепло» Усик О. та директор «Бориспільтеплоенерго» Степан Я. було визначено ряд проблемних питань, що стосуються забезпечення жителів громади тепло – водопостачанням та водовідведенням. Визначено найпроблемніші участки сіл  Мирне, Старе та Вороньків , які потребують капітального ремонту. Складено план дій по вирішенню даної проблеми.
  • Також розглядалося питання «Про затвердження правил торгівлі на ринках на території Вороньківської сільської ради». Це питання піднялося не безпідставно. До Вороньківської сільської ради звернувся житель с. Васильки, який мав бажання здійснювати торгівлю на суботньому ринку та в цьому йому було відмовлено в грубій формі та здійснено насилля про, що громадянин повідоми в правоохоронні органи. Тому, головою сільської ради було прийнято рішення розібратися в даній ситуації та здійснити перевірку орендованої земельної ділянки на якій здійснюється торгівля. В ході перевірки комісією з благоустрою та начальником Бориспільського районного управіління  «Держпродспоживслужби» в Київській області Івановим Д.О.було  виявлено ряд порушень, це: антисанітарні умови, порушення правил торгівлі м’ясними, рибними та молочними виробами. В ході обстеження було складено акт перевірки та протокол про порушення правил благоустрою,  який буде розглянуто  разом з орендарем та прийнято відповідні міри. Саме найгірше те, що пилюка, яку люди несуть за собою осідає на продуктах харчування та столах. Працівники даного, не зареєстрованого ринку, дозволяють собі приходити на роботу в нетверезому стані, зневажливо  відноситися до продавців та вимагати кошти. Збирати гроші куди легше ніж створити нормальні умови для торгівлі. Звичайно, як для Вороньківської громади місця для ринку замало, тому виконкому є над чим працювати.  

Комісією було складено два протоколи про адміністратитвні правопорушення, щодо здійснення торгівлі продуктами харчування без відповідних документів.

Виконавчий комітет Вороньківської сільської ради вживає заходів для покращення якості продукції на ринку та дотримання вимог з продажу продуктів харчування, для цього були розроблені та затверджені «Правила торгівлі на ринках на території Вороньківської сільської ради». Також повідомляємо про те, що представники виконавчого комітету від 09.06.2023 року уповноважені складати протоколи за порушення адмінітративного законодавства, щодо дотримання правил благоустрою, торгівлі з рук та не у відведених для цього місцях. Рішення № 148 «Про надання повноважень складати протоколи про адміністративні правопорушення та затвердження документів щодо їх оформлення» було прийнято з метою виявлення порушень, притягнення порушників до відповідальності та дотримання чистоти та порядку в населених пунктах громади.

     Членами виконкому було розглянуто ще ряд важливих питань по яким було прийнято відповідня рішення з якими можна ознайомитися на офіційному сайті громади.

зображення_viber_2023-06-13_10-13-13-573.jpg