Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

08.06.2023 15:18

Не пали суху траву!

6481c75b0204a__45539705991831cf86e9f329b3cf3140_orig.jpg

 

Шановні жителі Вороньківської громади!

Вже вкотре звертаємось до вас із проханням та закликом дотримуватися правил благоустрою!

Господарюючи на городах, подвір’ях, прилеглих територіях жителі приватних будинків завершують прибирання спалюванням залишків листя, сухої трави, різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти та порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей.

Щорічно, під час спалювання сухої рослинності, звичайна людська недбалість й необачність призводить до загоряння господарських будівель, житлових будинків, транспортних засобів. Шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків становить велику небезпеку та завдає значних збитків.

Самовільне спалювання листя та сухої трави становить загрозу для людського здоров’я, адже листя, що тліє без доступу кисню, виділяє хімічні сполуки, здатні викликати у людини різні захворювання, зокрема рак.

У зв’язку з вищезазначеним, виконком Вороньківської сільської ради звертається до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки, відмовитися від спалювання сміття й рослинних залишків. Є рослинні залишки – компостуйте!

Якщо ви бачите, як інші палять листя чи будь-яку природну рослинність – повідомляйте відразу Національну поліцію про порушення за номером телефону 102.

Будьте свідомими громадянами!