Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

30.05.2023 21:39

26.05.2023 року відбулося штабне тренування

6476439cd4058__изображение_viber_2023-05-29_11-03-51-140.jpg

26.05.2023 року відбулося штабне тренування з органами місцевого самоврядування та силами цивільного захисту Вороньківської субланки Бориспільської районної ланки територіальної підсистеми  єдиної державної системи цивільного захисту Київської області на тему: «Дії органів управління Вороньківської субланки Бориспільської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області у разі виникнення надзвичайної ситуацій пов’язаною із проходженням весняного водопілля та можливим катастрофічним затопленням населених пунктів територіальної громади при руйнуванні греблі Київської ГЕС».

У навчанні взяли участь керівництво виконавчого комітету Вороньківської сільської ради; члени комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вороньківської сільської ради, комісії з питань евакуації та комісії з евакуації сіл Проців та Кийлів. Також на навчанні були присутні представники районних та обласних служб: Щасний В.В. - полковник служби цивільного захисту, заступник начальника управління, начальник відділу планування заходів цивільного захисту управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Київській області, Савчук Г.В. - перший заступник голови Бориспільської РВА, Сидоров О.О.- начальник експлуатаційної дільниці МОЗМ Дніпровських водосховищ, Травінський О.О. - провідний інженер Бориспільського регіону електричних мереж ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні електромережі», Пацюк Ю. Г. -головний фахівець ВОЗСЗЗ Бориспільського РУП ГУ ДСНС України в Київській області, Улько Л.І. - заступник начальника Бориспільського РУ ГУ Держспоживслужба у Київській області , Черниш О.І. - в.о. начальника відділу з питань ЦЗ НБ РДА, Спис В.В. -  заступник начальника Бориспільської філії Броварського відділення  ПАТ «Київоблгаз», Бакун К.О. - лісничий Кийлівського лісництва, Макаренко Л.В. - інженер з ОП АТ «Київоблгаз», Грушевська Є.М. - заступник начальника Бориспільського районного відділу ДУ Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», Ногін Г.С. - заступник начальника відділу превенції  Бориспільського РУП, старости сіл, директори шкіл, завідувачі закладів дошкільної освіти та жителі сіл Проців та Кийлів.

Навчанню передувала велика робота та підготовка керівників та членів комісій. Робочі групи ретельно готувалися до навчання, чітко сформували план дій в разі настання НС. Підготували всю документацію відповідно до вказаних вимог. Попрацювали з картами та визначили місця можливого підтоплення.

Метою даного навчання:

- є поглиблення теоритичних знань, набуття практичних умінь з управління силами і засобами під час проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а також їх всебічного забезпечення;

- практична організація механізму ефективної комунікації усіх екстренних служб, посадових осіб на території громади;

 - оцінка здатності Вороньківської субланки до дій з ліквідації НС природного, техногенного та воєнного характеру.

Розглядалася ситуація з погіршенням погодних умов та підтоплення частини с. Проців (ввідна № 1) та ракетного влучання у Київську ГЕС, руйнування греблі Київської ГЕС, що спричинило  підйом рівня води у р. Дніпро та катастрофічне затоплення частини населеного пункту  с. Кийлів (ввідна №2).

Навчанню передувала велика робота та підготовка керівників та членів комісій. Робочі групи ретельно готувалися до навчання, чітко сформували план дій в разі настання НС. Підготували всю документацію відповідно до вказаних вимог. Попрацювали з картами та визначили місця можливого підтоплення.

Начальник відділу планування заходів цивільного захисту управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Київській області Щасний Володимир Валерійович відмітив високу підготовку та відповідальність керівника ліквідації з надзвичайних ситуацій, членів евакуаційної комісії та штабу з ліквідації НС до організації даного навчального заходу.

Навчання з цивільного захисту є дуже важливим, особливо в умовах повномасштабної війни. Для безпеки громадян та нормальної життєдіяльності Вороньківської територіальної громади такі заходи будуть відбуватися періодично з залученням усіх членів евакокомісії та членів комісії технологічно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Адже нормальне функціонування громади є пріорітетом органів місцевого самоврядування.