Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

17.05.2023 10:18

Засідання виконавчого комітету Вороньківської сільської ради

6464805d86bde__изображение_viber_2023-05-17_10-20-09-877.jpg

15.05.2023 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Вороньківської сільської ради. На засіданні були присутні члени виконавчого комітету, начальники відділів та управлінь та запрошені громадяни, чиї питання розглядалися.

Розглядався ряд питань:

  • Розглянувши лист директора Комунального некомерційного підприємства «Бориспільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анни ІЛЬЧИШИНОЇ стосовно інфекційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекцій. Спеціалістам виконачого комітету було подано проект рішення «Про схвалення проекту програми з інфеційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекціям, пов’язаних з наданням медичної допомоги в Комунальному некомерційному підприємстві «Бориспільський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2023 рік. Ця програма спрямована на  обґрунтування шляхів, заходів і засобів розв’язання проблем пов’язаних з питаннями інфекційного контролю. На виконання даної програми було виділено кошти для забезпечення закладів, які надають медичні послуги на території громади, всім необхідним розхідним матеріалом. Виконання Програми дасть змогу удосконалить систему надання первинної медичної допомоги, шляхом якісної, пацієнторієнтованої допомоги.
  • Членами виконкому було схвалено проект Програми підтримки військових частин Збройних сил України, Національної гвардії України та інших військових формувань на 2023 рік. Ця програма надає можливість органу місцевого самоврядування сприяти вирішенню питань за тими напрямками, де спостерігається дефіцит ресурсів з державного бюджету, та забезпечить розв’язання соціально-побутових проблем військовослужбовців.
  • Управління гуманітарного розвитку подало проект Програми підтримки обдарованих дітей та учнівської молоді Вороньківської територіальної громади на 2023-2025 роки. Ця програма надасть можливість нагородити та заохотити дітей, які зайняли призові місця у  предметних олімпіадах, конкурсах, конкурсах-захистах, турнірах і фестивалях, популяризує здобутки обдарованої молоді.
  • Чи не основним було питання про стан торгівельного, побутового обслуговування та громадського харчування населення на виконання Закону України «Про захист прав споживачів» на території  сіл Вороньків, Головурів, Мирне, Кийлів Вороньківської   сільської ради.           Заслухавши та обговоривши інформацію заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ПАСЬКО про стан торгівельного, побутового обслуговування та громадського харчування населення на території громади станом на 15.05.2023 рік було проведено обстеження: 29 магазинів, у тому числі: по реалізації продовольчих товарів – 24 одиниць, по реалізації непродовольчих товарів –   5, один супермаркет «Фора», 30 -  МАФів. В даних селах працює  4 заклади громадського харчування.

З 19 квітня по 5 травня 2023 року комісією було здійснено перевірку діяльності закладів торгівлі та громадського харчування  по питаннях:

-        моніторинг цін на товари першої необхідності в умовах воєнного стану;

-        дотримання санітарно-гігієнічних норм провадження торгівельної  діяльності;

-        наявність ліцензій на алкогольні та тютюнові вироби;

-        наявність документів на право власності на будівлю земельну ділянку  договори оренди;

-        дотримання правил благоустрою на прилеглих територіях.

Складено  29 актів перевірки та направлено підприємцям  із зазначенням дати виправлення недоліків для подальшого контролю.

В результаті перевірки встановлено:

-        що, в основному, власники  закладів торгівлі  дотримуються середніх цін на продовольчі товари першої необхідності  в умовах воєнного стану.

 -       в усіх закладах для покупців наявний режим роботи, повідомлення про години продажу алкогольних напоїв, а також є інформація про  заборону продажу алкоголю певним особам;

-        санітарно-гігієнічні норми в приміщеннях, вітринах, холодильниках дотримуються;

-        товари мають цінники;

-        13 закладів торгівлі здійснюють продаж алкогольних і тютюнових виробів. Проте в куточках споживачів   у 3-х з них  відсутні ліценції на продаж акцизних товарів або їх термін не дійсний, про що зазначено в актах перевірки, з поміткою надати ліцензії до відділу економіки, інвестицій та публічних закупівель;

-        Прилеглі до закладів торгівлі та громадського харчування території, площі яких погоджені зі старостами сіл, мають належний вигляд. На момент перевірки були певні зауваження комісії щодо поновленого фарбування внутрішніх стін, вхідних дверей, урн для сміття тощо

-        В закладах громадського харчування є всі відповідні ліцензії, чисто, охайно. В основному вони працюють на замовлення.

Контроль у сфері торгівлі та громадського харчування, а також побутового обслуговування населення здійснюється комісією з захисту прав споживачів  при виконавчому комітеті ради. Станом на 10.05.2023 року скарг від населення сіл Вороньків, Мирне, Головурів, Кийлів щодо роботи закладів торгівлі, громадського харчування та обслуговування  не надходило.

  • Також на засіданні виконавчого комітету було прийняо рішеня «Про затвердження плану заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України, на період 2023 – 2024 років». Члени виконкому підтримали рішення та затвердили план заходів розроблений Управлінням гуманітарногот розвитку спільно з закладами освіти та культури громади.

На засіданні виконкому було розглянуто ще ряд важливих питань та прийнято відповідні рішення. З прийнятими рішеннями можна ознайомитися на офіційному сайті Вороньківської територіальної громади.

изображение_viber_2023-05-17_10-20-09-665.jpg изображение_viber_2023-05-17_10-20-10-049.jpg