Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

17.05.2023 09:49

Програма «Власний дім»

6464790646b86___1610965799_613x321_3_0_nw.jpeg

Київський обласний Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі реалізує політику в сфері житлового будівництва в сільській місцевості та соціально-побутовогооблаштування села. Фонд збезпечує виконання регіональної програми «Власний дім». На підставі цієї програми громадяни України , які постійно проживають у сільській місцевості та працюють на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності, що функціонують у сільській місцевості та розташовані у межах району проживання чи суміжних районах мають право скористатися, відповідно до Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі, затверджених постановою КМУ від 05.10.1998 №1597, пільговим довгостроковим кредитом. За користування даним кредитом встановлється плата у розмірі три відсотки річних, а позичальники які мають трьох і більше дітей звільняються від сплати відсотків за користування. За рахунок кредитних ресурсів жителі сільської місцевості можуть провести будівництво, добудову, реконструкцію власного житла, придбання, як на вторинному ринку так і нового житла, спорудження інженерних мереж та підключення їх до вже існуючих комунікацій.

Для закладання фінансового ресурсу у державному бюджеті на ці цілі, територіальній громаді потрібно вказати потребу для своїх жителів у пільговому кредитуванні за програмою «Власний дім».

В зв’язку з вищевикладеним, просимо у найкортший термін, звернутися до Вороньківської сільської ради громадян, які планують взяти участь у Програмі «Власний дім».

Телефон для звернень: +380 95 822 7632 – організаційний відділ.