Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

04.05.2023 08:55

Соціальна служба в роботі.

645348f29baba__сссс.jpg

Одним з пріорітетних завдань виконавчого комітету та його відділів: служби у справах дітей та відділу соціального забезпечення - являється надання допомоги сім’ям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Сім’ям, які втратили своїх близьких. Людям, які у цей важкий час втратили своїх дітей. Як відомо кожен переносить біду по різному: одні проливають сльози, інші тримають у серці біль, а деякі впадають у депресію.

На території нашої громади, з  початку повномасштабного вторгнення, з’являються такі сім’ї. Ось тут і потрібна наша допомога. Вже декілька днів фахівець з соціальної роботи та працівники служби у справах дітей відвідують такі сім’ї, розуміючи що для них не аби як важлива, на сьогодні, підтримка.

Вчора відвідали чоловіка, який з моменту отримання повідомлення про безвісти пропавшого сина впав у відчай. Перестав їсти, втратив всяке бажання до життя, закрився в собі. І о диво. Не з першого разу, але вдалося розговорити людину, вселити віру в те, що життя продовжується не дивлячись на те, що війна забирає найкращих.

Робота працівника соціального захисту не легка, але корисна і стоїть на службі людині. На сьогодні багато чоловіків отримують повістки. Розносити їх ой, як боляче. Не всі з розумінням відносяться до цього, доводиться вислуховувати образи. Та ми можемо їх зрозуміти, бо материнське серце буде захищати своїх дітей до останнього подиху.

На долю жінки випадає найбільше болю. Вона втративни одного сина, отримує знову повістку на другого сина. Плач.Крик.Звинувачення. Ми розуміємо біль цієї жінки, не тримаємо зла, бо робимо спільну справу по захисту нашої державі від ворогів, заклятих сусідів.

А тому зертаємося до кожного, якщо ви бачити такі сім’ї, намагайтеся допомогти, якщо не ділом то ,хочаб, словом. Тільки  так ми можемо підтримати один одного.

Окрім того, служба у справах дітей інформує про номери телефонів за якими можна звернутися за психологічною підтримкою:

  Телеграм-канал “Офіс підтримки родин військовослужбовців”. Тут допомагають оформити соціальні та пенсійні виплати, консультують стосовно пошуку безвісти зниклих та полонених, надають юридичні та психологічні консультації.

“Телефон довіри” — це цілодобова лінія допомоги, де працюють психіатри і психотерапевти. Тел.: 044 456 17 02 та 044 456 17 25.

  Центр психологічного консультування та травмотерапії “Open Doors” організовують онлайн-сесії першої психологічної допомоги. Фахівці центру мають досвід роботи з учасниками збройних конфліктів і надають травмафокусну допомогу за американським стандартом військовослужбовцям, їхнім сім’ям та іншим людям, чиє життя зазнало впливу війни або інших травматичних подій. Щоб зареєструватися на консультацію, потрібно подати заявку або скористатися ботом.

Кризовий центр медико-психологічної допомоги надає психологічну допомогу переселенцям, військовослужбовцям Збройних сил України, бійцям, які були поранені чи зазнали психологічних травм.

Дзвонити можна за номером: 0800 501 212.

 

Начальник служби у справах дітей Людмила Косинська.

 

ссссс.jpg