Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

28.04.2023 13:54

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету

644ba6037da4f__Засідання.jpg

Сьогодні, 28 квітня 2023 року відбулося позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету. На розгляд членів комісії були винесені такі питання:

  • Про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Вороньківської територіальної громади у 2023 році.
  • Про заходи щодо запобігання та протидії масових пожеж лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період 2023 рік.
  • Щодо посилення протипожежного захисту об’єктів різних форм власності та житлових будинків у весняно-літній період 2023 року та інше.

Заслухавши головного спеціаліста відділу матеріально-технічного забезпечення, цивільного захисту населення та охорони праці було прийнято рішення заборонити експлуатацію об’єктів відпочинку населення на воді, об’єктів спортивного рибальства, місць стихійного відпочинку без відповідних документів, передбачених чинним законодавством України на території Вороньківської сільської територіальної громади.

Також члени комісії затвердили план заходів, щодо запобігання та протидії масових пожеж лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період 2023 рік та затвердили плани дій, щодо запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах в адміністративно-територіальних межах громади у 2023 році. На засіданні було прийнято рішення укласти договори з підприємствами, що мають інженерну техніку для залучення її до ліквідації пожеж на санкціонованих та несанкціонованих сміттєзвалищах, що розташовані на підпорядкованих територіях.

 

Шановні жителі громади!

Виконавчий комітет, вкотре, закликає вас не спалювати стерню на присадибних ділянках та не розводити вогнище в лісі. Нагадуємо, відповідно до наказу Бориспільської районної військової адміністрації № 5 від 20.03.2022 року, відвідування лісів під час воєнного стану категорично ЗАБОРОНЕНО. Не порушуйте законодавства України та не наражайте на небезпеку себе і своїх близьких.  

Також повідомляємо про те, що згідно розпорядження голови Бориспільської районної військової адміністрації діє  заборона на  використання будь-яких плавальних засобів по всьому басейну річки Дніпро в межах Бориспільського району Київської області та заборона купатися на не облаштованих громадських пляжах.

Не порушуйте правил власної безпеки! Бережіть себе та своїх близьких!