Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

27.04.2023 13:10

ЗВІТ СЕКТОРУ АРХІТЕКТУРИ, МІСТОБУДУВАННЯ ТА КАПІТАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА Виконавчого комітету Вороньківської сільської ради за І квартал 2023 року

644a4a324d2d5__63d7cb96ca0dd__ююю.jpg

ЗВІТ СЕКТОРУ АРХІТЕКТУРИ, МІСТОБУДУВАННЯ ТА КАПІТАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА Виконавчого комітету Вороньківської сільської ради  за І квартал 2023 року.

Сектор  архітектури, містобудування та капітального будівництва є структурним підрозділом виконавчого комітету Вороньківської сільської ради, до завдань якого належать:
— участь у реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури, визначених Законом України „ Про місцеве самоврядування в Україні “;
— координація діяльності суб’єктів містобудування щодо забудови територій міста;
— забезпечення додержання законодавства у сфері містобудування та архітектури, державних стандартів, норм і правил, затвердженої містобудівної документації;
— забезпечення участі у розробленні та виконанні регіональних та місцевих програм у сфері містобудування та архітектури,
— здійснення інших повноважень, визначених чинним законодавством та нормативно-правовими актами.
 

Протягом 1 кварталу 2023 року спеціалістом сектору було виконано таку роботу:

  • Видача будівельних паспортів: 21 БП.
  • Видача містобудівних умов та обмежень: 5 МУО.
  • Видача паспортів прив’язки: 6 ПП.
  • Рішення про дозвіл на встановлення МАФ: 17.
  • Рішення про присвоєння  адреси: 21.
  • Надання витягу з містобудівної документації: 24.
  • Надання витягу про присвоєння адреси: 26 витягів
  • Присвоєння назви вулиці на території садівничого товариства «Івушка»: 1 вулиця.
  • Розгляд скарг: 6.
  • Виїзд на скарги: 6.
  • Виїзд на об’єкти будівництва : 76.
  • Прийом громадян : 625 чоловік.
  • Листування з державними органами : 76 листів.

Було розглянуто та надано відповідні висновки  проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у межах населеного пункту або земельної ділянки за межами населеного пункту, на якій розташовано об'єкт будівництва або планується розташування такого об'єкта: 52 проектів.

Сектор здійснював контроль у сфері благоустрою населених пунктів громади відповідно до чинного законодавства контроль за санітарно-технічним станом територій в місцях масового перебування людей, було погоджено розташування нових об’єктів торгівлі в селах Старе та Мирне.

Здійснювали контроль за дотриманням підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форм власності, встановленого чинними нормативними актами порядку експлуатації та утримання об'єктів зовнішнього благоустрою та інфраструктури населених пунктів громади (будівель, споруд, інженерних мереж, транспортних магістралей тощо). За результатами контролю вимагають від юридичних і фізичних осіб усунення виявлених порушень. Було: 23 виїздів.

Провели інвентаризацію наявних вулиць та вулиць в садових товариствах з  ДП «НАІС» та Міністерства цифрової трансформації.

Підготовлено та затверджено рішення на сесію: про внесення назви вулиці на території садівничого товариства «Івушка» та передання інформації до ДП «НАІС» та Міністерства цифрової трансформації.

Підготовлено та затверджений рішення на сесії: Про надання дозволу на розроблення комплексного плану просторового розвитку Вороньківської сільської територіальної громади, Бориспільського району, Київської області.

Прийняття участі в програмі оцінки зруйнованого майна під час воєнного вторгнення російської федерації. Зареєструвались на порталі ДІЯ, як орган реєстрації заяв про зруйноване та пошкоджене майно.

Надання пропозицій будівництва житла та об’єктів промисловості, розміщення будинків сімейного типу для людей та підприємств, які були в окупації та втратили майно.

Розпочато процес інвентаризації будівель комунальної власності, громадського призначення, промислового виробництва та фермерських господарств з метою контролю та юридичного оформлення право установчих документів.

У відділі постійно вивчаються зміни до законодавства та нормативно-методичної бази у сфері містобудівної діяльності. Надаються консультації фізичним та юридичним особам стосовно присвоєння та зміни поштових адрес об’єктам нерухомого майна, місце знаходження та відповідність цільового використання земельних ділянк згідно розробленним та затвердженим планам зонування та генеральним планам, у тому числі, у випадках їх поділу, об’єднання, виділення частки; переведення жилих будинків і приміщень (квартир) у нежилі тощо.