Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

26.04.2023 11:38

ЗВІТ ВІДДІЛУ ЮРИДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ за І квартал 2023 року.

6448e3169b64e__6404.jpg

         Відповідно до Положення про відділ юридичного забезпечення Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області, основними завданнями та функціями відділу за звітний період були: організація правової роботи спрямованої на правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню вимог законодавства, інших нормативно-правових актів Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області, її виконавчим комітетом, структурними підрозділами виконавчого комітету та посадовими особами Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області під час виконання покладених на них завдань і функціональних обов’язків, а також представлення інтересів Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області в судах та інших органах.

 

За вказаний період юридичним відділом Вороньківської сільської ради було проведено наступну роботу.

 

І. Забезпечення представництва у судах

 

Відділом юридичного забезпечення постійно здійснюється робота пов’язана з організацією претензійної і позовної роботи, представлення у встановленому законодавством порядку інтересів сільської ради та її виконавчого комітету в судах, інших органах під час розгляду правових питань.

Забезпечено надання всіх необхідних документів, які були витребувані судом, згідно винесених ухвал суду, надання відповідних доказів, клопотань та інших процесуальних документів.

На контролі у відділі юридичного забезпечення Вороньківської сільської  ради за звітний період перебувало 56 судових справ. По справам підготовлено та направлено до різних інстанцій суду близько 60 клопотань та заяв.

Було прийнято участь у 5 судових засіданнях в м. Бориспіль та м. Київ.

Разом з тим, сільською радою було подано позов про визнання протиправними та скасування постанови про накладення штрафу та постанови про стягнення виконавчого збору.

Крім цього було забезпечено участь представника сільської ради в рамках кримінальних проваджень в органах поліції та органах прокуратури, де є Вороньківська сільська рада потерпілою особою.

 

ІІ. Робота з вхідною кореспонденцією

 

За дорученням сільського голови були розглянуті письмові звернення, запити, листи від громадян, підприємств, організацій та підготовлено проекти відповідей на них:

          Листування з центральними та місцевими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами – 30;

              Адвокатські запити – 5;

              Депутатські запити та звернення – 1;

              Запити, заяви, колективні скарги - 19;

              Запити «Про надання публічної інформації» - 3.

 

III. Правова оцінка та погодження локальних документів

 

За вказаний період юридичним відділом опрацьовано та погоджено:

 - 74 рішень сесій Вороньківської сільської ради;

 - 74 рішення виконавчого комітету Вороньківської сільської ради.

 

IV. Розгляд справ про адміністративні правопорушення

 

Упродовж звітного періоду юридичним відділом Вороньківської сільської ради забезпечено проведення засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Вороньківської сільської ради під час якого було розглянуто 3 протоколи про адміністративні правопорушення, що передбачені наступними статтями:

ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів»;

ст.183 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб».

За результатами розгляду винесено 3 постанови про накладення адміністративного стягнення.

 

V. Надання юридичної консультації та роз’яснень

 

Юридичний відділ проводить роботу із надання консультацій і роз’яснень з правових питань громадянам Вороньківської сільської ради за їх усними та письмовими зверненнями.

Надано юридичну консультацію та роз’яснення:

25 – громадянам, що зверталися до відділу (у сфері сімейних відносин, щодо прийняття спадщини, земельні питання, щодо права власності та ін.).

Щодня юридичним відділом надавалися консультації та роз’яснення працівникам виконавчого комітету, що стосуються сфери їх роботи.

 

V. Інші напрямки діяльності

 

1. Надання правової оцінки договорам, які укладаються Вороньківською сільською радою чи її виконавчими органами, участь у їх підготовці та здійсненні заходів спрямованих на виконання договірних зобов’язань, забезпеченні захисту майнових прав і  законних інтересів сільської ради.

2. Працівники відділу брали участь у нарадах і засіданнях постійних та тимчасових комісій, були присутні на засіданнях сесії Вороньківської сільської ради та засіданнях виконавчого комітету Вороньківської сільської ради.

3.  Здійснення аналізу матеріалів, що надходять від правоохоронних органів і контролюючих органів, результатів позовної роботи.

4. З метою припинення  масового протиправного заволодіння земельними ділянками Вороньківської сільської ради було підготовлено і відправлено:

 -заяви про вчинення кримінального правопорушення за фактом заволодіння земельними ділянками на території Вороньківської сільської ради за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України;

-звернення з питань дотримання земельного законодавства.

5.  Вирішено значну кількість інших проблемних питань, пов’язаних з недосконалістю законодавства чи відсутністю норм права які б регулювали дані відносини.