Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

19.04.2023 11:03

18.04.2023 року відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Вороньківської сільської ради

643fa0a05a592__14fe4817ed9ac2f.jpg

    На комісії були винесені та обговоренні питання згідно звернень громадян, які надійшли до виконавчого комітету Вороньківської сільської ради, а саме:

-  Вивчалися документи громадянки с. Старе, щодо надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав її колишнього чоловіка, який ухиляється від участі у вихованні дитини та сплати аліментів на утримання  малолітньої доньки.  

Комісія з питань захисту прав дитини, прийняла рішення про надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина з с. Старе.

 

– Також обговорювалося питання встановлення порядку участі батька у вихованні малолітньої дитини.

Так, як батько не надав повний пакет документів, та не з’явився на комісію з питань захисту прав дитини, йому відмовлено у наданні висновку, щодо визначення способу участі батька у вихованні малолітньої дитини, яка проживає з матір’ю.

 

- На розгляд комсії було винесено питання про  надання дозволу, на повернення дітей, вилучених з сім’ї, в зв’язку з позбавленням батьківських прав батьків. 

Службою у справах дітей було обстежено житлові умови сім'ї та виявлено той факт, що батьки повернулися до аморального способу життя, не працюють, батько зловживає алкоголем. У житловому будинку не створені умови для проживання дітей. Повернення в сім’ю малолітніх - неможливе.

Комісія з захисту прав дитини  вирішила відмовити батькам у наданні дозволу на повернення дітей в сім’ю, та звернутись до апіляційного суду з позовом про позбавлення батьківських прав цих батьків по відношенню до їх дітей.

Шановні громадяни! Служба в справах дітей, вкотре, звертається до батьків з проханням приділяти більше уваги своїм діткам. Пам'ятайте, що саме ви відповідаєте за належне виховання та здоров'я своєї дитини!