Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

19.04.2023 08:44

18.04.2023 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Вороньківської сільської ради

643f802545bc2__изображение_viber_2023-04-19_08-45-16-879.jpg

18.04.2023 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Вороньківської сільської ради. На засіданні були присутні члени виконавчого комітету, начальники відділів та управлінь та запрошені громадяни, чиї питання розглядалися.

Розглядався ряд питань:

Чи не основним було питання  «Про організацію торгівельного, побутового обслуговування та громадського харчування населення, на виконання Закону України «Про захист прав споживачів» на території сіл Проців, Старе, Сошників Вороньківської сільської ради». Напередодні,  комісія з питань захисту прав споживачів та рейдова робоча група з моніторингу роздрібних цін обстежила 30 магазинів та 8 закладів громадського харчування та здійснили перевірку діяльності закладів торгівлі та громадського харчування  по таких критеріях:

  • моніторинг цін на товари першої необхідності в умовах воєнного стану;
  • дотримання санітарно-гігієнічних норм провадження торгівельної  діяльності;
  • наявність ліцензій на алкогольні та тютюнові вироби;
  • наявність документів на право власності на будівлю земельну ділянку  договори оренди;
  • дотримання правил благоустрою на прилеглих територіях.

В результаті перевірки було встановлено, що в основному, власники  закладів торгівлі  дотримуються середніх цін на продовольчі товари першої необхідності  в умовах воєнного стану та підтримують санітарний стан будівель та прилеглих територій.  Комісією було складено 37 актів перевірки та направлено підприємцям  із зазначенням дати виправлення недоліків, які було встановлено.  За одно було відмічено, що в деяких магазинах були завищені ціни на продукти харчування, 8 магазинів працювали без ліцензій, а ряду інших закладів було дано зауваження про наведення санітарного порядку.

На виконкомі обговорювалось питання про естетичний вигляд продавця, а тому, було рекомендовано кожному власнику магазину закупити відповідну форму для продавці. Також відмітили ряд підприємців, які добросовісно відносіться до своєї роботи та приймають активну участь в житті сіл Вороньківської громади.

На засіданні обговорювалося питання роботи бару «У Скорохода», що в селі Вороньків. Було вказано на незадовільну роботу підприємця який дозволяє собі порушувати норми закону, а також порушує порядок продажу спиртних напоїв. На даний час вивчається  питання: чи доцільне функціонуваня даного закладу?

Було прийнято рішення зробити такі ж обстеження в інших селах громади і заслухати доповідь комісії на травневому виконкомі.

На засідання виконкому були запрошені власники мафів у яких відсутній або закінчився термін паспортів прив’язки. Як виявляється, таке спілкування виконавчого комітету з підприємцями   дає плідні результати тому, що кожному підприємцю, в очному режимі, старости можуть висловити свої зауваження та побажання. Виконавчий комітет всіляко сприяє розширенню діяльності торгової мережі територіальної громади та запрошує всіх долучатися до підприємницької діяльності. Виконавчий комітет задовільнив прохання всіх заявників, які виявили бажання поновити паспорти прив’язки, або виготовити їх. Відмовлено було лиш у питанні продажу води підприємцем по вул. Кийлівська. Така діяльність  була визнана незаконною, а тому визначений 10 денний термін для надати відповідних документів для заняттям такого виду діяльності .

 

На засідання виконкому було винесено питання про звільнення від плати за харчування батьків дітей пільгових категорій в закладах освіти, а саме: батьків які мобілізовані до лав ЗСУ, є учасниками бойових дій та внутрішньо переміщеними особами.

Також секретар Вороньківської сільської ради прозвітувала про роботу виконавчого комітету Вороньківської сільської ради за І квартал 2023 року. Кожен відділ підготував письмовий звіт, з яким кожен бажаючий зможе ознайомитися на офіційному сайті Вороньківської територіальної громади.

На засіданні виконкому було розглянуто ще ряд важливих питань та прийнято відповідні рішення. З прийнятими рішеннями можна ознайомитися на офіційному сайті Вороньківської територіальної громади.

643f801f92c41.jpg 643f801f99836.jpg