Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

27.03.2023 08:40

МІСТА ГЕРОЇВ - тут народжується сміливість

64212ca604b6e__photo_2023-03-26_12-04-35.jpg


Рік тому, 24 березня 2022 року, Президент України присвоїв Бучі статус місто-герой на знак подвигу, масового героїзму та стійкості громадян

🔴 Особливого значення для світу набуло те, що світ побачив у Бучі після втечі російських військ. Місто за 30 км від Києва стало першим свідоцтвом звірств окупантів над мирними людьми. Фактично, в усіх містах і селах України, куди ступала нога російських солдат, ми бачимо злочини, які вони скоїли проти людей. 

Тому наша мета – звільнити всю нашу землю. Ми не можемо залишити жодного українського населеного пункту в російській неволі. Адже це означатиме для наших людей те саме, що світ вперше побачив у Бучі та в інших містах і селах півночі після вигнання окупанта.

#МістоГероїв Буча. Тут народжується справедливість! ✊

Бориспільська районна військова адміністрація Київської області🇺🇦, [26.03.2023 13:19]
Рік тому окупант думав, що українці не будуть чинити опір та здадуться. Проте мільйони людей – кожен і кожна так, як могли – показали загарбнику, що Україна не покориться ворогу. 

🤝 Кожен цивільний поруч із нашими військовими, прикордонниками та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів. 

Дорослі та діти допомагали облаштовувати блокпости, плели маскувальні сітки та готували їжу для наших Сил оборони. Голіруч намагались зупинити ворожу техніку та під обстрілами, ризикуючи власним життям, вивозили незнайомих людей у безпечні місця.
 
Саме завдяки мільйонам таких прикладів опору та героїзму став реальністю початок звільнення української землі від загарбників. Сила українців – в єдності.

#МістаГероїв – тут народжується сміливість ✊