Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

21.03.2023 15:16

Про допомогу від благодійного фонду Карітас-Київ.

6419afdf43af7__3v.png

Мільйони українців стали внутрішніми переселенцями через повномасштабне вторгнення Росії. Деякі з них тривалий час не можуть повернутися додому, а декому взагалі нікуди повертатися.

Проте внутрішньо переміщених осіб підтримує як держава, так і різні благодійні організації. Ми розповімо про допомогу від благодійного фонду Карітас-Київ.

Проект впроваджується «БФ «Карітас-Київ» у співпраці з Корпусом Милосердя (Mercy Corps) в межах діяльності Консорціуму грошової допомоги для України за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAD).

Проєкт розрахований на надання допомоги сталим домогосподарствам. Під сталим домогосподарством слід розуміти особу, або групу осіб, які пов'язані, або не пов'язані родинними зв'язками, але мешкають в одному приміщенні, дотримуються спільних правил проживання, разом харчуються та ведуть спільний побут, та визнають одну і ту ж саму особу головою домогосподарства не менше трьох місяців поспіль.

Сума багатоцільової грошової допомоги складає 2 220 грн. на кожного члена домогосподарства. Домогосподарство отримує одноразову виплату одразу за три (3) місяці.

Пріорітетними є наступні групи ВПО:

  1. Внутрішньо переміщені особи, які прибули із сіл, селищ та міст, що знаходяться під тимчасовою окупацією або, які перебувають в зонах прифронотового конфлікту, територій, на яких ведуться (велися) бойові дії.
  2. Особи, які повертаються до пошкоджених/зруйнованих будинків у села, селища та міста, постраждалих від конфлікту.

Для надання грошової допомоги допомогосподарствам із числа внутрішньо переміщених осіб будуть застосовані наступні критерії вразливості:

* особи з інвалідністю першої чи другої групи;

* самотні особи похилого віку (60+);

* багатодітні родини (з трьома і більше неповнолітніми дітьми);

* одинокі батьки/опікуни (з неповнолітніми дітьми);

* вагітні жінки; мами з дітьми до двох років;

* важкохворі.

Допомогу від благодійного фонду можуть отримати особи віком від 18 років.

Умови участі у програмі :

  1. Основний отримувач або будь-хто з членів його родини НЕ ОТРИМУВАЛИ протягом останніх 5 місяців грошову допомогу від будь-яких гуманітарних організацій.
  2. Родина має одну або більше зазначених вище категорій вразливості.
  3. Наявність банківського рахунку у форматі IBAN. ВАЖЛИВО!!!! Це НЕ картки єПідтримка, ФОПу та НЕ кредитна картка.

У благодійному фонді наголошують: реєстрація не гарантує отримання допомоги. У разі, якщо буде ухвалене рішення про надання допомоги, людині зателефонує фахівець.

Для подання анкети необхідно звернутися за адресою: с. Вороньків, вул. Паркова,2-Б, приміщення Будинку культури, 2 поверх, а також до діловодів старостинських пунктів за місцем  фактичного проживання.