Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

15.02.2023 13:57

ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ - ОБОВ'ЯЗОК БАТЬКІВ

63ecc9e732981__eDZV8DBSSmb62ABYrJ44.r575x340.jpg

Питання виконання батьками обов’язків, навчання і розвитку своїх дітей завжди були актуальними й важливими. Останніми часом в Україні, зокрема, і на території громади, почастішали випадки неналежного виконання батьківських обов’язків в умовах повномасштабної війни.

Все частіше ми можемо спостерігати компанії неповнолітніх осіб, які перебувають у громадських місцях в темну пору доби (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, будинки, під’їзди і т. ін.), а подекуди  й в комендантську годину. Хоча законом чітко вказано, що особи, які не досягли повноліття не можуть перебувати без нагляду батьків або опікунів в громадських місцях після 21:00 год..

Шановні батьки! Поліцейський офіцер громади повідомляє, що в Кодексі України про адміністративні правопорушення відбулися зміни, які істотно посилюють відповідальність батьків шляхом збільшення штрафних санкцій за ст.184.

Стаття 184 КУпАП передбачає, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання малолітніх та неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 – 1700 грн.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 – 5100 грн.

Патрульна поліція Бориспільського району буде здійснювати патрулювання вулиць в темний період доби та притягуватиме до відповідальності осіб, що порушують громадський порядок та правила комендантської години.

ДОРОСЛІ, БУДЬТЕ ВІДПОВІДАЛЬНИМИ! Тримайте на контролі місцезнаходження вашої дитини! Цікавтеся її життям та інтересами, щоб убезпечити себе та ваше чадо від непередбачуваних ситуацій!

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ – ВАШ ОБОВ’ЯЗОК!