Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

30.01.2023 16:24

Про отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям

63d7d47ea66f9__ZavgorodnijMalzabezpech.png

   Про отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям

  Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям - щомісячна допомога, яка надається малозабезпеченим сім'ям у грошовій формі в розмірі, що залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

     Для призначення соціальної допомоги уповноважений представник сім’ї подає такі документи:

- заяву;

- документ, що посвідчує особу уповноваженого представника сім’ї;

- ідентифікаційний код;

- довідку про склад сім’ї;

- декларацію про доходи та майно;

- довідку про наявність та розмір земельної частки (паю);

- довідка про доходи за останні 6 місяців, що передують місяцю звернення;

- довідка з місця навчання дитини.

       До складу сім’ї, що звертається за призначенням соціальної допомоги, включаються чоловік, дружина; рідні, усиновлені та підопічні діти цих осіб, а також діти, які навчаються у вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання до досягнення 23 років і не мають власних сімей; неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства І та ІІ групи або інвалідами І групи і проживають разом з батьками; непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв’язку з відсутністю власних доходів; особа, яка проживає разом з одиноким інвалідом І групи і здійснює догляд за ним. До складу сім’ї не включаються особи, які перебувають на повному державному утриманні.

       Для оформлення допомоги можна звернутись до старостинських пунктів за місцем проживання та у відділ соціального забезпечення виконавчого комітету Вороньківської сільської ради за адресою с. Вороньків, вул. паркова 2 б, Будинок культури, 2 поверх.