Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

25.01.2023 15:40

Звернення старшого дільничного офіцера поліції Вороньківської територіальної громади Кінтера Сергія Івановича.

63d132df0af5f__maxresdefault.jpg

Шановні жителі громади! Сьогодні хочу загострити свою увагу на проблемі вживання наркотичних засобів неповнолітніми особами!

Проблема наркотиків існує в нашому суспільстві не один рік.

Через відносну легкість придбання наркотиків перше їхнє вживання у 32% наркоманів відбувається у віці від 12 до 16 років. Слід зазначити, що підлітки, особливо хлопці, не до кінця усвідомлюють ризики, пов’язані як з нерегулярним, так і з регулярним споживанням марихуани та інших наркотичних засобів.

Одним з важливих чинників зростання наркоманії серед молоді є мода на наркотики і цікавість. Особлива небезпека виникає тоді, коли наркотик, прийнятий з цікавості або від нудьги, викликає приємні відчуття. В результаті у підлітка виникає бажання повторно випробувати ті ж почуття. Наслідком цього є психічна залежність від наркотику. Не зміцніла психіка підлітка також сприяє виникненню пристрасті до наркотиків і розвитку наркоманії серед молоді.

Ще однією з причин зростання наркоманії серед молоді часто є вплив групи однолітків, в якій панує наркоманський стиль життя. Причому в даному випадку наркоманія серед молоді стає приємною і легкою альтернативою школі і сім’ї, де справи часто йдуть не так гладко. Вживання наркотиків в молодіжних колах часто стає чимось на зразок спроби вважатися дорослою людиною. Ця причина є домінуючою в розвитку ранньої наркоманії.

Завдання дорослих звернути особливу увагу на підлітків, не залишати їх без уваги. Необхідно частіше розмовляти з дитиною, вчити дітей справлятися з невдачами, стимулювати незалежність та самодовіру, допомагати організовувати дозвілля .

Також наголошую, тримайте на контролі місцезнаходження вашої дитини у вільний від навчання час, цікавтеся з ким спілкується ваше чадо та які інтереси має.

В період військового стану діти, без присутності дорослого, можуть знаходитися в громадських місцях лише до 21:00 год. але, як бачимо ми, підлітки гуртуються в місцевих парках і невідомо чим займаються! Відповідальність за порушення законодавства неповнолітньої дитини, в більшості випадків, несуть їх опікуни, пам’ятайте про це.

 

Шановні батьки виконавчий комітет Вороньківської сільської ради та старший дільничний офіцер поліції звертаються до вас з проханням, будьте уважнішими до своїх дітей. В такий складний для всіх час вони потребують особливої підтримки та любові.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВЖИВАННЯ НАРКОТИЧНИХ ЗАСОБІВ