Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

02.01.2023 13:58

Відділ економіки, інвестицій та публічних закупівель інформує!

63b2de5683d0c__l_photo.png

Відділ економіки, інвестицій та публічних закупівель інформує

Шановні жителі Вороньківської територіальної громади !

Насамперед, хочемо привітати вас із прийдешніми святами. В цей важкий час бажаємо найшвидшої Перемоги та миру Україні, єдності, сили та наснаги. Минулий рік видався надскладним але незважаючи ні на що, ми вистояли, не втратили віри та мужності, натомість стали незламними та нездоланними. Для кожного з нас найголовнішими цінностями стали: мирне небо над головою, незалежність та свобода нашого народу, яку ми виборюємо щодня.

Тож, нехай у Новому році у ваших домівках завжди панує тепло та затишок, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього!

Як перед кожним органом місцевого самоврядування, перед нами постали завдання забезпечення якісного та комфортного проживання наших жителів, надання належних адміністративних, освітніх, соціальних, культурних та інших послуг.

Для забезпечення виконання своїх функцій, створення належного життєвого середовища для населення громади, органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси основу яких складають кошти відповідних бюджетів. Одним із важливих джерел доходів бюджетів органів місцевого самоврядування є місцеві податки і збори.

Нажаль, станом на 01 січня 2023 року заборгованість громадян, які мають земельні ділянки, нерухоме майно на території громади або здійснюють підприємницьку діяльність, до бюджету Вороньківської громади складає майже 6 мільйонів гривень.

Дізнатись інформацію щодо заборгованості громадяни можуть в особистому кабінеті та на сайті Бориспільської ДПІ ГУ ДПС у Київській області або звернувшись особисто до Центру обслуговування платників Бориспільської ДПІ за адресою м.Бориспіль вул. Котляревського, 2, або за телефонами (04595) 5-05-78, 6-79-86

Також виявлено непоодинокі факти, коли власники будівель, приміщень чи земельних ділянок, не отримавши від податкової служби повідомлень на сплату податків, не звертаються до органів ДПС для проведення звірки, тим самим ухиляючись від сплати податків до бюджету громади.

Враховуючи викладене, з метою уникнення додаткового навантаження у вигляді нарахування штрафних санкцій та пені за несвоєчасну сплату, звертаємося до платників податків своєчасно та у повному обсязі виконувати зобов’язання щодо сплати усіх податків, зборів та платежів, зокрема до місцевого бюджету.

Враховуючи те, що сьогодні наша держава знаходиться у стані війни, на громади, на території яких не ведуться бойові дії, покладена особлива відповідальність із забезпечення надходжень до бюджету. Тому сплата податків для нас є одним з першочергових завдань.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні чітко відмітив: "Маємо пам'ятати, що фінансування Збройних сил - це передусім внутрішній ресурс від податків українців. І кожна несплачена гривня податків - це гроші забрані у наших військових».

Сьогодні кожен з нас боєць: хто на фронті зі зброєю в руках, а хто в тилу, як ми з вами. І головне наше завдання – це забезпечити економічний розвиток громади і держави. Виконуючи добросовісно податкові обов’язки ми зможемо забезпечити фінансування військових та соціальних потреб і у такий спосіб наблизити перемогу.

Будьмо свідомими громадянами, патріотами своєї країни та впевнено тримаймо економічний фронт нашої держави.

З повагою начальник відділу економіки, інвестицій та публічних закупівель Бунчук Г.А.

На зображенні може бути: текст