Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

09.09.2024 13:11

ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМА SAFEWOMENHUB SafeWomenHUB – онлайн-платформа для надання невідкладної та комплексної психологічної та соціально-правової допомоги жінкам та дівчатам, які постраждали внаслідок війни в Україні.

f72f7660-49cb-494f-bdac-9022a1b08834.jpg

НА КОГО СПРЯМОВАНИЙ ПРОЄКТ

  • Жінки, кризова життєва ситуація яких посилилась у зв’язку з воєнними діями в Україні.
  • Жінки, які тимчасово змінили місце проживання в Україні,
  • Жінки та дівчата, старше 18 років, які постраждали від війни в Україні,
  • Жінки, які знаходяться в зоні тимчасової окупації,
  • Жінки, які постраждали від сексуального та інших видів насильства під час тимчасової окупації.

ПРО ПРОЄКТ

У квітні 2022 року Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) за підтримки Women’s Peace and Humanitarian Fund (WPHF) запустив онлайн платформу SafeWomenHUB для надання психосоціального консультування постраждалим від війни жінкам та дівчатам. Вона була створена у відповідь на серйозні порушення прав і звірства російських військ проти жінок і дівчат під час війни та гуманітарної кризи, а також для підвищення обізнаності щодо попередження  ГЗН, сексуальної експлуатації та торгівлі людьми.

За 20 місяців (з 01.04.2022 по 30.11.2023) діяльності SafeWomenHUB психологами та соцпрацівниками платформи надано 27823 індивідуальних  консультацій та послуг (10144 – психологічного та  17679 – соціально-правового характеру) для понад  12215 жінок та дівчат. Через платформу отримано 799 запитів від постраждалих від ГЗН, зокремаі 574 запитів від постраждалих від домашнього насильства. За звітний період 101 запитів від клієнтів, які пережили сексуальне насильство, пов֦’язане з конфліктом.

Така кількість звернень свідчить про те, що платформа SafeWomenHUB має високий рівень довіри серед постраждалих від війни жінок та дівчат, які звертаються за професійною психосоціальною допомогою, адже ми гарантуємо конфіденційність та високу якість послуг.

Проєкт SafeWomenHUB спрямований на посилення безпеки та захисту жінок і дівчат, старше 18 років, які постраждали від війни в Україні. Проєкт надає екстрену та комплексну психологічну, соціальну та правову допомогу жінкам та дівчатам, які постраждали від війни в Україні та перебувають у зоні ризику гендерно зумовленого насильства, сексуальної експлуатації та торгівлі людьми.

Проєкт реалізовується за наступними напрямками:

 Дистанційна (онлайн) екстрена та комплексна психологічна, соціальна та юридична допомоги жінкам та дівчатам. Платформа SafeWomenHUB функціонує через соціальні мережі, месенджери та комунікаційні платформи: Facebook, Telegram, Instagram, YouTube. Консультування відбувається через месенджери та телефоном, охоплює всі регіони України, включаючи тимчасово окуповані території.

 Очні (офлайн) психосоціальні послуги в регіонах, які приймають переважну більшість ВПО і де УФГЗ та партнери мають мобільні пункти надання психосоціальної підтримки, денні центри та центри тимчасового перебування, щоб надавати клієнтам більш комплексну (холістичну) та довготривалу підтримку, в тому числі з проживанням коли це необхідно.

 Інформаційно-просвітницькі заходи, направлені на підвищення обізнаності жінок та дівчат, з метою запобігання ГЗН, сексуальної експлуатації та торгівлі жінками і дівчатами під час війни або гуманітарної кризи, інформування про наявні послуги та провайдерів допомоги.

 Розбудова спроможності місцевих жіночих громадських організацій працювати, здійснювати моніторинг та долучатися до спільних зусиль з попередження/реагування на ГЗН у громадах та змінювати ставлення громади до всіх видів та форм насильства. Надання менторської, методологічної допомоги та проведення тренінгів місцевих жіночої ОГС з метою розбудови їхньої спроможності запобігати та реагувати на випадки ГЗН у громадах.

Проєкт SafeWomenHUB впроваджується МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF), гнучкого і оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.

ПОСЛУГИ В РАМКАХ ПРОЄКТУ

 Конфіденційні психологічні онлайн консультації.
 Конфіденційні консультації соціальних працівниць у режимі онлайн
 Надання комплексної соціальної, психологічної, та за рахунок перенаправлення, – правової і медичної допомоги.
 Інформування щодо загроз гендерного та сексуального насильства під час війни та про те, які служби доступні для реагування на них.

КОНТАКТИ

За детальною інформацією щодо проєкту звертайтесь до координатора напрямку:

Ганна Лемешко
hanna.lemeshko@healthright.org