Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

18.07.2024 11:20

КИЇВЩИНА ОТРИМАЄ 700 МЛН ГРН СУБВЕНЦІЇ НА ЖИТЛО ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ

6698d07fbc854__zhytlo1200x539850x477.jpg

Київщина цьогоріч отримає 700 млн грн субвенції з державного бюджету на придбання житла для ветеранів та членів їхніх родин. Грошову компенсацію в нашій області зможуть отримати 300 ветеранів та їхні сімʼї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Кошти зокрема отримають:

– 208 осіб – люди з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ груп, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;

– 80 осіб – учасники бойових дій та люди з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та є внутрішньо переміщеними особами;

– 12 осіб  – люди з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ груп з числа учасників бойових дій на території інших держав, а також члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів.

Київська ОВА вже проводить роботу щодо розподілу субвенції між місцевими бюджетами громад Київської області та подальшого зарахування компенсації на спецрахунки отримувачів.

«Підтримка наших захисників – пріоритет для нас. Ці люди пройшли через важкі випробування, віддали своє здоровʼя та навіть життя. Тому потребують нашої допомоги. Чимало з них, повертаючись до мирного життя, не мають власного житла та коштів його придбати. Тому надання компенсації на придбання житла може значно полегшити їхню адаптацію до цивільного життя, а також їхніх родин. Вдячний Уряду за виділення коштів, які допоможуть вирішити житлові питання наших ветеранів», – додав Руслан Кравченко.