Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

18.07.2024 11:09

МІЖНАРОДНІ ПАРТНЕРИ ВІДНОВИЛИ У БУЧІ ОБ’ЄКТ ВОДОПОСТАЧАННЯ, ЩО ПОКРАЩИТЬ ЯКІСТЬ ПИТНОЇ ВОДИ ДЛЯ 9 ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ

6698ce1ace3ea__450358444_406346339085863_2360162564804804718_n-300x186.jpg

МІЖНАРОДНІ ПАРТНЕРИ ВІДНОВИЛИ У БУЧІ ОБ’ЄКТ ВОДОПОСТАЧАННЯ, ЩО ПОКРАЩИТЬ ЯКІСТЬ ПИТНОЇ ВОДИ ДЛЯ 9 ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ

9 тисяч мешканців Бучі віднині мають доступ до якісної питної води. Завдяки міжнародним партнерам в місті відновили майданчик водопровідних споруд. На початку повномасштабного вторгнення росії він був значно пошкоджений. Про це на сторінці у Facebook розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Для очищення води тут встановили сучасні технології – станцію знезалізнення. Система використовує кисень для знезалізнення води з подальшою фільтрацією через спеціальні напірні фільтри. Обладнання працює автономно і немає потреби постійного технічного обслуговування.

Крім житлових будинків, станція також обслуговує дитячий садок та ліцей Бучі.

Вартість реконструкції об’єкта – майже 100 000 євро. Це один із 17 проєктів соціальної інфраструктури, що фінансується Європейським інвестиційним банком у Бучанському районі в межах Програми з відновлення України у партнерстві з Європейським Союзом, Мінвідновлення, Мінфіном та Київською обласною державною адміністрацією. Технічну підтримку надає ПРООН.

«Наша мета – реалізувати такі ж проєкти і в інших громадах. Щоб мешканці області постійно мали доступ до якісної питної води. Адже замало лише повернути людей до їхніх відновлених осель. Потрібно надати їм належні соціальні  послуги», – зауважив Руслан Кравченко

Відбудова Київщини здійснюється з урахуванням принципу, який визначив уряд: Відбудувати краще, ніж було! Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в області зруйновано та пошкоджено понад 29 тис. обʼєктів. З них вже відновлено майже 17,5 тисяч. Модернізація інфраструктурних об’єктів, як-от системи водопостачання, є одним із важливих пріоритетів.

«Впровадження нових сучасних технологій системи водопідготовки та водозабезпечення, як цей проєкт у Бучі, створює якраз оті сучасні комфортні умови проживання в громаді, які ми прагнемо забезпечити в нашій області.Вдячний нашим міжнародним партнерам, які спільно з нами роблять все можливе, щоб навіть в умовах постійної загрози ми мали можливість не просто відновлюватися, а і розвиватися та будувати нову сучасну та комфортну інфраструктуру», – наголосив начальник Київської ОВА.