Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

06.05.2024 13:25

Група «Прозорість та підзвітність» рекомендувала Пристоличній сільській раді розірвати договір на капітальний ремонт водогону в селі Проліски через можливу завищену вартість.

6638b02572311__440594438_363192763401221_2194795517811128901_n.jpg

Група «Прозорість та підзвітність» рекомендувала Пристоличній сільській раді розірвати договір на капітальний ремонт водогону в селі Проліски через можливу завищену вартість.

Рішення ухвалили на черговому засіданні групи за участі правоохоронців. Цей тендер спричинив резонанс у суспільстві через значну вартість закупівлі – майже 20 млн грн.

На засіданні заслухали пояснення від представників Пристоличної громади, а також аналіз від представників територіального управління БЕБ в Київській області. Правоохоронці проаналізували ціни на будівельні матеріали, зазначені в проєктно-кошторисній документації та порівняли їх з ринковими. За результатом цього встановлено завищення цін на окремі позиції будматеріалів на суму понад 3,7 млн гривень. Крім того, правоохоронці висловили зауваження до проєктно-кошторисної документації ще до проведення тендеру.

Тому група рекомендувала договір розірвати, провести експертизу проєктно-кошторисної документації в державній інституції для встановлення об'єктивної вартості робіт і лише після цього провести повторний тендер.

Моя позиція чітка. Всі тендери, які проводять департаменти КОВА, райони, громади мають бути чітко обгрунтованими та відповідати реальним потребам людей. Ефективне використання коштів, особливо в умовах війни, це те, чого вимагаю від кожного.

Вдячний правоохоронним органам, які активно долучаються до цієї роботи і допомагають запобігати неефективному витрачанню фінансів.