Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

26.04.2024 15:00

Про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до виконавчого комітету Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області за І квартал 2024 року

662b9871dd2ae__b_photo.jpg

Робота зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Вороньківської сільської ради у І кварталі 2024 року була спрямована на виконання вимог Конституції України, Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про звернення громадян”.

Для забезпечення реалізації конституційного права на звернення виконавчим комітетом Вороньківської сільської ради протягом І кварталу 2024 року здійснюється постійний контроль за роботою із зверненнями. Протягом кварталу було здійснено перевірку стану роботи старостинських пунктів.

В ході проведених перевірок надавалась методична та практична допомога щодо застосування законодавства з питань роботи зі зверненнями громадян. За даними перевірок встановлено, що в цілому в старостинських пунктах виконавчого комітету організація роботи зі зверненнями громадян перебуває на належному рівні і відповідає вимогам чинного законодавства.

Для інформування населення громади в приміщенні виконавчого комітету Вороньківської сільської ради та адміністративних приміщеннях старостинських пунктів розміщені інформаційні стенди з графіками прийому громадян, як посадовими особами виконавчого комітету сільської ради, так і особами вищого рівня різних форм підпорядкування, які поновлюються у відповідності до внесених змін.

У  сільській раді та по старостинських округах заведено журнали реєстрації письмових пропозицій, заяв і скарг громадян. Також є журнали обліку особистого прийому громадян сільським головою, заступниками сільського голови, старостами. Всі журнали пронумеровані, прошнуровані та скріплені печаткою.

Форма журналів, які  відповідає вимогам законодавства. Заповнення журналів здійснюється на належному рівні.

Протягом І кварталу 2024 року до виконавчого комітету сільської ради  надійшло 3010 звернення від громадян, з них: 2650 письмових, 360 – усних.

 За ознакою надходження звернення були первинні 3010. За видами 1602 звернення класифіковані як заяви (клопотання), 5- скарг (самозахват земельної ділянки в СТ «Крило», незаконне будівництво, скарги на сусідів, щодо перекриття дороги в с. Кийлів)

Колективних звернень – 4  (ремонт дороги по вул. Садова в с. Головурів, щодо роботи Кийлівської школи, щодо неправомірних дій Ткаченко А.В. та благоустрою).

          У письмових зверненнях були порушені питання: аграрної політики і земельних відносин – 77  архітектури та будівництва – 45, житлово-комунального господарства - 23, дотримання законності та охорони правопорядку – 1, видачі архівних документів – 28 у справах дітей та молоді – 25, з питань соціального захисту- 45,  щодо постановки на квартирний облік та поновлення даних – 21. Було сформовано та видано 434 витяги з Реєстру територіальної громади, 36 витягів з ДЗК.

За матеріальною допомогою до виконавчого комітету Вороньківської сільської ради за І квартал 2024 року зверталися найменш соціально-захищені категорії населення, а саме особи похилого віку, громадяни, які втратили здоров’я і працездатність, особи, які були мобілізовані до лав ЗСУ. Всього надійшло 211 таких звернення. З них 102 звернення про надання допомоги на лікування  та 109 звернень особам, які мобілізовані до лав ЗСУ.

           

Було вчинено 130 нотаріальних дій та посвідчено 50 прирівняних до нотаріальних довіреності.

Проведено 50 державних реєстрацій актів цивільного стану, а саме: народжень – 8; шлюбів- 1; смертей- 41.

Державними реєстраторами проведено 565 реєстраційних дій.

Видано 437 довідок.

Проведено 127 реєстрацій місця проживання осіб та 96 дій щодо зняття з реєстрації місця проживання осіб.

За І квартал 2024 року особистий прийом голови та його заступників відвідало 360 осіб. Старостами Вороньківської сільської ради на особистому прийомі громадян було прийнято 217 осіб, а саме старостою сіл Старе та Васильки – 128 осіб; старостою сіл Мирне та Малі Єрківці – 39 особа; старостою сіл Головурів та Кийлів – 28 осіб; старостою села Сошників- 43 осіб; старостою села Проців – 39.

 

Ведеться реєстрація звернень, що надійшли поштовим та електронним зв’язком. Протягом І кварталу 2024 року спеціалістами відділу усно та в телефонному режимі надавались консультації з питань: надання адміністративних послуг, реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна, вчинення нотаріальних дій, реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання громадян, реєстрації в реєстрі актів цивільного стану громадян або запитувач перенаправляється до більш компетентних посадових осіб за належністю, враховуючи специфіку порушених питань.

Виконавчим комітетом Вороньківської сільської ради забезпечено належну реєстрацію звернень, звернення укомплектовані в справи відповідно до вимог чинного законодавства. Звернення, що надходять до виконкому сільської ради, розглядаються керівництвом і надаються відповідні доручення виконавцям. Авторів звернень повідомляють про результати розгляду.