Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

25.04.2024 14:07

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ?

662a398353af4__Пост-4-ЯК-ВИНИКЛА-ІДЕЯ.png

 

1984 рік: У Канаді запроваджено відзначення Дня жалоби за загиблими працівниками після трагічної аварії на шахті в провінції Квебек, де загинули 26 шахтарів.

1991 рік: Національний день жалоби офіційно стає визнаним урядом Канади для вшанування пам'яті жертв нещасних випадків на роботі та підтримки боротьби за покращення умов праці.

2002 рік: Міжнародна організація праці (МОП) вирішила встановити Міжнародний день пам'яті жертв нещасних випадків на роботі. Це було першим кроком у визнанні глобального дня безпеки й здоров'я на роботі.

2003 рік: 91-а сесія Міжнародної конференції праці офіційно затвердила Всесвітній день безпеки та здоров'я на роботі, який щорічно відзначається 28 квітня.

Цей захід проводиться у рамках Глобальної стратегії МОП у сфері безпеки та здоров’я на роботі. Інформаційна діяльність є одним з основних напрямків Глобальної стратегії.

Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі є важливим інструментом щодо підвищення рівня інформованості про те, як сприяти підвищенню значення безпеки та здоров'я на робочих місцях.