Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

07.03.2024 14:37

Фінляндія та фінські компанії готові надавати максимальну допомогу Київщині у відбудові. Проєкти, які можуть бути спільно реалізовані, обговорили під час зустрічі з Послом Фінляндії в Україні Якко Лехтовіртом, Послом з реконструкції та підтримки України Антті Вянська і представниками низки компаній.

65eb06d650757__432194627_329061463481018_7011119144895388922_n.jpg

 

Фінляндія вже виділила 2,5 млрд євро на допомогу Україні. І, як запевнили міжнародні партнери, мають ресурс для реалізації конкретних проєктів.

Зокрема, обговорили питання комплексної відбудови, енергетичної трансформації, допомогу у закупівлі обладнання для медзакладів Київщини.

Крім того, Фінляндія зацікавлена у інвестиціях в економіку України, створенні нових робочих місць та зростанні економіки. В Україні протягом останніх років працювало чимало фінських компаній. Більшість з них продовжують працювати, деяким, на жаль, довелося призупинити свою діяльність.

Одна з компаній Konecranes – займається виробництвом й обслуговуванням підйомних кранів для вантажів і має завод на Запоріжжі. Наразі вивчає можливості релокації у більш безпечний регіон. Запропонував вивчити можливість переміщення на Київщину.

Розширити ринок збуту також планує підприємство Kone, яке виготовляє ліфти та ескалатори. Компанія Peikko готова до реалізації проєктів в енергетичному секторі, а також у будівельній галузі.

Зі свого боку готові максимально сприяти розвитку бізнесу Фінляндії на Київщині та запропонувати найкращі умови для діяльності.

Подякував Уряду Фінляндії та народу цієї країни за послідовну підтримку України в боротьбі проти російського окупанта. Щиро був вражений, що наші друзі з Фінляндії прийшли на зустріч в одязі з українським тризубом.