Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

15.08.2023 16:41

Плекайте дитинство в своїх дітях, бо вони НАШЕ МАЙБУТНЄ!

64db8350cc4c7__photo_2023-08-15_16-03-50.jpg

В страшні часи війни кожна родина намагається зберегти найдорожче в житті - це своїх дітей. Матері, забуваючи про все на світі, залишають своє майно та тікають за кордон, щоб зберегти дитинство своєї малечі, а дехто з них вже ніколи не почує слово «мама», бо війна забрала сотні дитячих життів. Багато діток з деокупованих територій лишаються сиротами і держава робить все можливе, щоб огорнути цих дітей теплом, ніжністю та піклуванням.

Але прикро те, що дітки залишаються сиротами при живих батьках. Сьогодні працівники виконавчого комітету спостерігали жахливу картину. Шестеро діток змучених, недоглянутих, хворих, від яких відмовилися батьки, промінявши дитяче життя на чарку оковитої. І хочеться не те, що говорити, а кричати на увесь світ: «Люди, що ви робите?! Отямтеся!!! Ви руйнуєте дитяче життя! Як може батько власною рукою підписати відмову від своїх дітей, а мати кричати: «Забирайте їх, вони мені не потрібні!»???

Служба у справах дітей виконавчого комітету протягом двох років робила все можливе, щоб налагодити родинне становище в сім’ї Іжиків. Відправляла матір на лікування від алкогольної залежності, діти пройшли повне медичне обстеження, перебували разом з матір’ю в лікувальному центрі, бо кожен з них має підтверджений діагноз і потребує лікування. І сьогодні в страшні часи війни, не знаючи куди прихистити здорових дітей, чиї батьки загинули, ми мусимо шукати місця притулку цим діткам.

У кожної матері, яка спостерігала, як сьогодні діток всаджували в машину, щоб відправити їх до реабілітаційного центру, бігли мурахи по тілу та очі набиралися сльозами.

Виконавчий комітет Вороньківської сільської ради щиро дякує службам у справах дітей обласної та районної адміністрацій за допомогу у влаштуванні діток до Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Оберіг» та вкотре звертається до громадян.

Шановні, бережіть найдорожче! Плекайте дитинство в своїх дітях, бо вони НАШЕ МАЙБУТНЄ!

photo_2023-08-15_16-38-27.jpg