Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

05.08.2024 08:37

Відбудова Київщини: у Броварському районі триває ремонт Красилівського ліцею

e8c15741-4d04-40b1-97a8-2c72095b2252.jpg

 

У Броварському районі триває відбудова освітнього закладу в селі Красилівка, що був пошкоджений внаслідок російської військової агресії. До війни у ліцеї, загальною площею майже 3 тис. м2, навчалося понад 450 школярів.

На початку повномасштабного вторгнення будівля зазнала значних пошкоджень. У приміщенні ліцею були вибиті майже всі вікна та двері. Також вибуховою хвилею було зруйновано покрівлю, фасад та стіни. Аби відновити навчальний процес в освітньому закладі відновили вікна та провели частковий ремонт покрівлі, але будівля все одно потребувала капітального ремонту.

Цього року заклад почали відбудовувати коштом UNITED24. Спочатку підрядник демонтував пошкоджені елементи покрівлі, виконав гідроізоляцію фундаменту та завершив утеплення фасадної частини з подальшим оздобленням.

Також будівельники вже відремонтували пошкоджену покрівлю, зокрема, над приміщеннями харчоблоку, їдальні та спортивної зали. Крім того, підрядник облаштував вентиляційні канали, виконав гідроізоляцію горища та змонтував водостічну систему. Згодом тут відновлять благоустрій території, завершать укладання тротуарної плитки та встановлять огородження пандуса.

Через ушкодження будівля не могла гарантувати безпеку освітнього процесу та вміщувати таку кількість дітей, як до повномасштабного вторгнення. Тому з 2023 року навчання в Красилівському ліцеї проводиться в змішаному форматі. Відновлення освітнього закладу дасть змогу забезпечити доступ до навчання в очній формі для всіх учнів населеного пункту.

a10e4bc8-d59c-47a9-a67c-fbd00e2964d7.jpg