Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

21/06/2024

Рішення виконавчого комітету сільської ради від 21.06.2024 № 175 «Про стан роботи щодо забезпечення житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»

ВОРОНЬКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 21 червня 2024 року                  с. Вороньків                            № 175

 

Про стан роботи щодо забезпечення житлових

та майнових прав дітей-сиріт та дітей,

позбавлених батьківського піклування

 

 

  Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, „Про охорону дитинства” та Житлового Кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», заслухавши довідку  начальника служби у справах дітей та сім'ї Вороньківської сільської ради Косинської Л.В. «Про стан роботи щодо забезпечення житлових та майнових прав дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування», виконавчий комітет Вороньківської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Довідку начальника служби у справах дітей та сім'ї Вороньківської сільської ради  Людмили КОСИНСЬКОЇ «Про стан роботи щодо забезпечення житлових та майнових прав дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування» прийняти до відома.

                                                                                        (Довідка додається)

  1. Начальнику служби у справах дітей та сім'ї Вороньківської сільської ради Людмилі КОСИНСЬКА здійснювати контроль за збереженням та захистом майна за дітьми - сиротами, дітьми, які позбавлені батьківського піклування що  перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей:

2.1. Взяти під контроль виконання вимог законодавства, щодо ведення персоніфікованого обліку нерухомого майна дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; своєчасності  (з 16 років) взяття дітей зазначеної категорії на квартирний облік;                                                                   

2.2. Продовжувати співпрацювати з державними та приватними нотаріусами з метою запобігання випадків незаконного відчуження майна дітей.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника      сільського голови з питань виконавчих органів ради Людмилу ПАСЬКО.

 

 

   Сільський голова                                                                   Любов ЧЕШКО

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення