Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

27/05/2024

Рішення виконавчого комітету сільської ради від 27.05.2024 № 161 «Про хід виконання рішення виконавчого комітету Вороньківської сільської ради від 29.03.2024р. №80 «Про безпеку поведінки на водоймах»»

ВОРОНЬКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

   від 27 травня 2024 року                   с. Вороньків                                               №161

 

Про хід виконання рішення виконавчого комітету

Вороньківської сільської ради від 29.03.2024р. №80

«Про безпеку поведінки на водоймах»

 

       Керуючись ст.40 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2002 №264 «Про затвердження Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об'єктах» Водним кодексом, Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом МВС від 10.04.2017 року №301, рішення комісії ТЕБ і НС виконавчого комітету Вороньківської сільської ради від 20.05.2024р., враховуючи те, що розпочинається пора відпусток і літніх канікул, з метою попередження нещасних випадків на воді, виконавчий комітет Вороньківської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

1. Інформацію доповідача взяти до відома.

 

2. Неухильно дотримуватися План заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах Вороньківської територіальної громади у 2024 році (надалі – План), затвердженого рішенням виконавчого комітету Вороньківської сільської ради від від 29.03.2024р. №80 «Про безпеку поведінки на водоймах»

Відповідальні: виконавці згідно Плану

Термін: постійно

 

3. На території Вороньківської сільської ради заборонити експлуатацію об’єктів відпочинку на воді, об’єктів спортивного рибальства, місць стихійного відпочинку без відповідних документів, передбачених чинним законодавством України.

Відповідальні: головний спеціаліст відділу матеріально-технічного забезпечення, цивільного захисту населення та охорони праці – Шафорост Д.А., старости сіл.

 

Термін: на період купального сезону

 

4. Рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій, що ведуть свою діяльність на території Вороньківської сільської ради та використовують водойми для відпочинку населення, обладнати такі місця згідно Правил охорони життя людей на водних об’єктах України.

Відповідальні: керівники підприємств, установ, організацій, що ведуть свою діяльність на території Вороньківської сільської ради, начальник відділу економіки, інвестицій та публічних закупівель – Бунчук Г.А.

 

Термін: до 01.06.2024р.

 

5. Встановити попереджувальні знаки або інформаційні стенди «Купатися заборонено», «Небезпечно» у стихійних (несанкціонованих) місцях відпочинку.

Відповідальні: головний спеціаліст відділу матеріально-технічного забезпечення, цивільного захисту населення та охорони праці – Шафорост Д.А., старости сіл.

 

Термін: до 30.05.2024р.

 

6. Провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, учнів та вихованців закладів оствіти щодо заборони купання в невпорядкованих місцях, обов’язкового дотримання правил поведінки на воді та заходів безпеки під час відпочинку біля водних об’єктів.

Відповідальні: начальник управління гуманітарного розвитку – Кравцов В.І., головний спеціаліст відділу матеріально-технічного забезпечення, цивільного захисту населення та охорони праці – Шафорост Д.А., старости сіл, спеціаліст із зв’язків засобів масової інформації - Гресь К.М.

 

Термін: до 29.05.2024р., надалі – на період купального сезону

 

7. Провести огляди стихійних (не паспортизованих) місць відпочинку населення на водних об’єктах на території Вороньківської сільської ради.

Відповідальні: головний спеціаліст відділу матеріально-технічного забезпечення, цивільного захисту населення та охорони праці – Шафорост Д.А., старости сіл, старости сіл, завідувач сектору архітектури, містобудування та капітального будівництва – Федотова О.Я.

 

Термін: до 25.05.2024р.

 

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра ІЩЕНКА.

 

 

Сільський голова                                                                              Любов ЧЕШКО