Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

06/08/2021

Рішення виконавчого комітету сільської ради від 06.08.2021 № 224 «Про результати громадського огляду сімей, які потрапили в складні життєві умови з метою обстеження їх умов проживання»

         

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ                                                                  

ВОРОНЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                                                                                               

 

РІШЕННЯ

Про результати громадського огляду сімей, які потрапили в складні життєві умови з метою обстеження їх умов проживання

 

         Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку взаємодії суб’єктів соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах» від 21.11. 2013 року №895 та «Про затвердження Порядку виявлення сімей (осіб),які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб) від 21.11.2013 року № 896, заслухавши довідку  начальника служби у справах дітей Косинської Л.В. «Про результати громадського огляду сімей, які потрапили в складні життєві умови з метою обстеження їх умов проживання» виконавчий комітет Вороньківської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Довідку начальника служби у справах дітей виконавчого комітету Вороньківської сільської ради  Косинської Л.В. «Про результати громадського огляду сімей, які потрапили в складні життєві умови з метою обстеження їх умов проживання» прийняти до відома. (Довідка додається)

2. Начальнику служби у справах дітей виконавчого комітету Вороньківської сільської ради Косинській Л.В. здійснювати заходи щодо вдосконалення виявлення та обліку сімей, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

3. Старостам сіл тримати на контролі сім’ї, які потрапили в складні життєві умови, та при виявленні таких сімей невідкладно повідомляти Службу у справах дітей.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань виконавчих органів ради Пасько Л.А.

 

   Сільський голова                                                                   Любов ЧЕШКО

 

с. Вороньків

Від  06.08.2021 року

№ 224

                                                  Додаток

до рішення виконавчого комітету

№ 224 від 06.08.2021 р.

 

Довідка

«Про результати громадського огляду сімей, які потрапили в складні життєві умови з метою обстеження їх умов проживання»

 

 

  Соціальна робота з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, є одним з пріоритетних напрямів діяльності служби у справах дітей виконавчого комітету Вороньківської сільської ради. В зазначеному напрямку роботи одним з найголовніших чинників є раннє виявлення сімей, які потребують сторонньої допомоги, з метою профілактики сімейного неблагополуччя, своєчасного виявлення проблем та надання відповідної якісної допомоги.

З метою виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах за  звітний період ( червень – липень) 2021 року до служби надійшло 25  повідомлень, стосовно сімей/осіб, в них  54 дітей.

Так за літній період 2021 року із  15 виявлених сімей/осіб, проведено 100% відвідування, дітей та їх сімей: з них підтверджено складні життєві обставини у 7 сім’ях/особах в них 11 дітей, які взяті на соціальний супровід. Службою у справах дітей виконавчого комітету Вороньківської сільської ради здійснюється постійний контроль за сім'ями в яких 43 дітей з метою постійного огляду умов проживання дітей в не благополучних сім'ях.

На комісіях з питань захисту прав дитини розглядались питання щодо постановки на первинний облік дітей та затвердження індивідуальних планів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

З метою проведення соціально – профілактичної роботи з громадянами служба у справах дітей постійно співпрацює з залученими інспекторами Бориспільського РУП  ГУНП в Київській області. За звітний період ( червень – липень) 2021 року проведено відповідні заходи з 6 сім’ями, в  яких складні стосунки між членами родини та в яких батьки належним чином не виконували своїх батьківських обов’язків.

В ході профілактичних заходів інспекторами Бориспільського РУП ГУНП було складено 15 протоколів щодо притягнення батьків до відповідальності за статтею 184 адміністративного кодексу України та направлено на розгляд до Бориспільського міськрайонного суду. Також з батьками проведено бесіди з питань налагодження мікроклімату в родинах, профілактики вживання алкоголю, пояснено права та обов’язки  щодо виховання, навчання, розвитку та утримання дітей,  попереджено про недопущення жорстокого поводження батьків в родинах. 

З метою попередження жорстокого поводження в сім’ях до служби надійшло 7 повідомлень щодо вчинення насильства над дітьми. З батьками проведено відповідну профілактичну роботу стосовно налагодження позитивних взаємовідносин між членами сім’ї та попереджено про батьківську відповідальність стосовно утримання та виховання дітей.

Спеціалістами служби у справах дітей та залученими представниками Бориспільського РУП ГУНП, адміністраціями навчальних закладів  було проведено 5 виїздних засідань з запрошенням  громадян, які не виконують свої батьківські обов’язки належним чином. Попереджено батьків про відповідальність та штрафи, якщо дітей буде помічено в крадіжках та в вечірній час за розпиттям алкогольних напоїв, вжиття наркотичних засобів, тютюнопаління, тощо. Батькам також пояснено, що вони повинні прикладати максимум зусиль для розвитку позитивних відносин з дітьми, досягати взаєморозуміння з ними без насильства й тиску, контролювати поведінку та стан дітей в канікулярний період та в вечірній час.

       За підтримки жителів Вороньківської сільської ради проведено:

акцію «Допоможи ближньому» з розвезення одягу та взуття дітям з багатодітних сімей та сімей СЖО. ( червень 2021 року)

          

       Завдання служби у справах дітей виконавчого комітету Вороньківської сільської ради:

      продовжити роботу щодо подолання складних життєвих обставин в сім'ях, які перебувають на обліку у службі у справах дітей;

      продовжувати роботу щодо раннього виявлення та надання допомоги сім'ям та  дітям, які перебувають в складних життєвих обставинах;

      з метою підтримки дітей з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах проводити постійно благодійні акції "Допоможи ближньому" по збору сезонного одягу, взуття, іграшок тощо;

    з метою можливості надання гуманітарної допомоги сім′ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах з приводу подолання життєвих труднощів, залучати фермерів, спонсорів  та депутатів Вороньківської сільської ради.

 

 

 

     Начальник служби у справах дітей                                 Людмила Косинська

 

 

 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення