Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

01/07/2021

Рішення виконавчого комітету сільської ради від 01.07.2021 № 203 «Про реалізацію державної політики в сфері цивільного захисту»

b„

Виконавчий комітет

Вороньківської сільської ради

Бориспільського району Київської області

 

Р І Ш Е Н Н Я

Про реалізацію державної політики
в сфері цивільного захисту

 

             На підставі п.2, ч. б, ст.38, ст.40, ч.1,2 ст.52 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, п.2 ст.19 Кодексу цивільного захисту України виконавчий комітет Вороньківської сільської ради  повідомляє, що на території сільської ради  проводиться певна робота щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту.

             Створені та функціонують комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, комісія з питань евакуації. В стадії розробки  знаходяться інші документи  щодо Плану евакуації,  евакуаційних органів – збірні та приймальні пункти евакуації, спеціалізовані служби цивільного захисту, формування цивільного захисту.

             Постійно розробляються основні розпорядчі документи, затверджено План основних заходів цивільного захисту населених пунтів, які розташовані на території сільської ради .

             Сформовано розрахунково – аналітичну групу, затверджено положення та функціональні обовязки особового складу РАГ, затверджено пост радіаційного та хімічного спостереження в с. Мирне, вул. Центральна, 1 СТОВ “Старинська птахофабрика” для захисту  населення і територій від надзвичайних   ситуацій .

               Резерв матеріальних цінності які використовуються  на запобігання та ліквідацію надзвичайних ситуацій знаходиться в стадії формування.

             Оповіщення населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації здійснюється за допомогою комплексної системи централізованого оповіщення.

            Для укриття населення створений фонд захисних споруд в кількості 7 сховищ, проведено обстеження цих сховищ, в подальшому будуть  вживатися  заходи з підтримання захисних споруд в готовності .

               Подано заявку на навчання  з питань цивільного захисту  та пожежної безпеки з числа керівного складу та фахівців, діяльність яких пов”язана з організацією   і  здійсненням заходів з питань  цивільного захисту  в кількості 18 осіб.

              Через офіційний сайт Вороньківської сільської ради постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з питань дотримання правил безпеки життєдіяльності

              Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту виконавчий комітет Вороньківської сільської ради

В И Р І Ш И В :

1. Інформацію про забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту прийняти до відома.

2. Зобов’язати керівників комунальних підприємств та рекомендувати керівникам суб’єктів господарювання забезпечити виконання заходів у сфері цивільного захисту відповідно до своїх повноважень.

3. Фахівцям з питань НС та ЦЗН Вороньківської сільської ради:

1) забезпечити реалізацію завдань щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території сільської ради 2021 -2022  роки;

2) здійснювати керівництво та надавати методичну допомогу з питань цивільного захисту;

3) розробити та затвердити     План евакуації населених пунктів Вороньківської сільської ради,  евакуаційну комісію, інші документи для організації та здійснення заходів цивільного захисту.

3) забезпечити функціонування комісії з питань ТЕБ і НС;

4) організовувати виконання вимог законодавства щодо створення, використання, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту;

5) продовжити роботу по формуванню матеріального резерву ;

6) забезпечити організацію навчання керівного складу з питань цивільного захисту.

4. Пождепо, які знаходяться на території сільської ради забезпечити готовність виконання завдань щодо запобігання та ліквідації пожеж на території сільської ради.

5. Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань дотримання правил безпеки життєдіяльності.

 

 

6. Координацію щодо виконання цього рішення покласти  на заступника сільського  голови з питань діяльності виконавчих органів ради Іщенко О.М.

Сільський голова                                                                  Л.І.Чешко

 

С.Вороньків

Від 01.07.2021 р.

№203


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення