Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

11/02/2021

Рішення сесії сільської ради від 11.02.2021 № 68-4-VIII «Про затвердження Положення про преміювання працівників, які працюють у комунальних закладах освіти, культури, молоді та спорту Вороньківської сільської ради та надання матеріальної допомоги з фонду економії заробітної плати»

Р І Ш Е Н Н Я

 

Про затвердження Положення про преміювання працівників, які працюють у комунальних закладах освіти, культури, молоді та спорту Вороньківської сільської ради та надання матеріальної допомоги з фонду економії заробітної плати

 

Керуючись п.5 ч.1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами та доповненням), Постанови КМУ від 30.08.2002 року за № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», з метою підвищення відповідальності  працівників за виконання ними посадових обов’язків та більш вимогливого підходу до особистого внеску кожного працівника у здійснення своїх повноважень,  розглянувши пропозиції постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, Вороньківська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Положення про порядок преміювання та надання  матеріальної допомоги працівникам Вороньківської сільської ради  та виконавчих органів ради з 01 січня 2021 року згідно додатку 1, що додається.

2.      Контроль за виконанням цього рішення покласти на сільського голову Вороньківської сільської ради Чешко Л.І.

 

Сільський голова                                                                                    Л.І.Чешко

 

c. Вороньків

Від 11.02.2021 року

№68-4-VIII

 

Додаток №1

до Рішення Вороньківської сільської ради 

№68-4-VIII від  11.02.2021р.

 

ПОЛОЖЕННЯ

про преміювання працівників, які працюють у комунальних закладах освіти, культури, молоді та спорту Вороньківської сільської ради та надання матеріальної допомоги з фонду економії заробітної плати

  1. Загальні положення
    1. Положення про преміювання працівників та надання матеріальної допомоги з фонду економії заробітної плати (далі - Положення) розроблене на підставі статті 98 КЗпП України, Закону України від 24.03.1995 № 108/95-ВП «Про оплату праці», постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» та наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005     №      557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ».
    2. Положення передбачає порядок матеріального стимулювання працівників за творчу активність і ініціативу в реалізації покладених на них обов'язків, сумлінне, якісне та своєчасне виконання завдань та доручень, високу результативність у роботі, плідну працю, вагомий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління, небайдуже ставлення до рейтингу закладу освіти, показників його діяльності.
    3. Згідно з цим положенням здійснюється преміювання працівників, які працюють у комунальних закладах освіти, культури, молоді та спорту Вороньківської сільської ради (далі - заклади) та підпорядковані Управлінню гуманітарного розвитку виконавчого комітету Вороньківської сільської ради (далі - Управління).
    4. Преміювання керівників та працівників закладів здійснюється за результатами роботи з урахуванням індивідуальної оцінки якості праці.

1.5. Положення діє з дати введення його в дію і до його скасування.

  1. Основні показники для визначення преміювання
    1. Бездоганне виконання службових обов'язків, передбачених посадовою інструкцією, професійне сумління, працю, якість роботи.
  1. Безумовне виконання правил внутрішнього трудового розпорядку, висока виконавська дисципліна, відсутність обґрунтованих зауважень з боку перевіряючих органів.
  2. Досягнення в роботі чи суспільній діяльності, які призвели до зростання рейтингу закладу.
  3. Ініціативність у діяльності та результативність у роботі.
  1. Порядок визначення фонду преміювання
    1. Фонд преміювання створюється у розмірі 100% від економії фонду заробітної плати.
    2. Преміювальний фонд розподіляється на преміювання та матеріальну допомогу в колективних договорах закладів.
  2. Порядок преміювання
    1. Преміювання може здійснюватись за результатами праці за місяць, квартал, рік, а також до державних, професійних свят та особистих ювілейних дат.
    2. Преміювання керівників закладів здійснюється за розпорядженням сільського голови.
    3. Преміювання працівників закладу здійснюється за наказом керівника закладу за погодженням з профспілковим комітетом.
    4. Для визначення розміру премії враховується виконання основних показників, викладених у розділі 2.
    5. Конкретний розмір премії працівників визначається у вигляді фіксованої суми відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи. Загальна сума премії, що виплачується працівникам, здійснюється з фонду економії заробітної плати.
  3. Порядок зниження розміру премії
    1. Розмір премії зменшується за:
  • неналежне виконання посадових обов'язків;
  • порушення строків виконання завдань, листів, звернень громадян;
  • порушення трудової дисципліни, правил техніки безпеки, професійної

етики та інші порушення;

- наявність випадків неналежного контролю за зберіганням матеріальних цінностей.

    1. Працівники, які отримали догану, перевищили свої повноваження, порушили трудову дисципліну, перебували на роботі у нетверезому стані або в інших випадках, у разі накладання на них дисциплінарного стягнення, позбавляються премії повністю протягом строку дисциплінарного стягнення.
  1. Надання матеріальної допомоги

6.1. Матеріальна допомога працівникам закладів надається з фонду економії заробітної плати з урахуванням матеріального стану сім’ї (якщо дохід на одного члена родини не перевищує законодавчо визначеного прожиткового мінімуму):

  • при нещасних випадках;
  • при захворюванні та довготривалому лікуванні працівника;
  • при втраті близьких членів сім’ї;
  • при стихійних лихах;
  • при народженні дитини;
  • на оздоровлення.

 

 

Секретар Вороньківської сільської ради                                      В.О. Спис

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення