Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

22.12.2023 14:15

У КИЇВСЬКІЙ ОВА ВІДБУЛАСЬ ПІДСУМКОВА НАРАДА ЩОДО ЯКОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ВІДБУДОВИ ЗА ТРЬОМА ПРОГРАМАМИ

65857e02020c7__whatsapp-image-2023-12-21-at-20.20.20.jpeg

У Київській ОВА відбулась чергова нарада з представниками підрядників щодо відновлення об’єктів за програмами UNITED24, Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласної програми із будівництва приватних будинків з нуля. Серед учасників наради: начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, перший заступник голови КОДА Микола Бойко, представники Департаменту регіонального розвитку КОВА, ПРООН, ДТЕК, облгазу та робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Присутні обговорили нагальні питання, що стосуються відновлення пошкодженого житла, закладів освіти, облаштування укриттів. Поспілкувалися з підрядниками щодо проблемних питань, які виникають під час відбудови. Більшість підрядних організацій якісно виконують свої роботи, вчасно реагують на зауваження технагляду та усувають недоліки.

«Дякую тим, хто ефективно працював із нами цього року. На жаль, не всі якісно та сумлінно виконували зобовʼязання, які брали на себе. Тому наступного року з тими, хто показав не найкращий результат, будемо прощатися. Адже якість робіт, прозорість і підзвітність — основа відбудови. Ми не змінюємо своїх принципів. Наступного року продовжимо будівництво та виїзні перевірки», – сказав Руслан Кравченко.

У свою чергу представники територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області розповіли про процес тендерних закупівель та попередження економічних злочинів, які можуть бути пов’язані з такими процедурами. Вони зазначили, що на сьогодні проаналізовано близько 3 тисяч тендерних закупівель, за результатами яких вже направлено листи з рекомендаціями на організаторів.

«Уже визначено підрядні організації, з якими КОВА не буде продовжувати договори. Це будівельники, які значно відстають від графіків чи виконують роботи неякісно, не реагують на зауваження від технагляду та ПРООН. Наголошую, що ми будуємо першочергово для людей. Тому якість виконання робіт та комфорт людей — у пріоритеті», – наголосив Микола Бойко.

Також під час наради присутні обговорили стан виконання будівельних робіт, закриття актів виконаних робіт, проходження експертиз, коригування проєктів тощо. Деякі роботи не були включені до проєктно-кошторисної документації, наприклад, капітальний ремонт покрівлі в м. Ірпінь на вул. Мечникова 104а. Було вирішено провести виїзну нараду з профільними фахівцями та мешканцями будинку, обстежити об’єкт та прийняти рішення щодо ремонту покрівлі у багатоповерхівці.

Нагадуємо, що такі наради з підрядниками у Київській ОВА відбуваються регулярно. Їхня мета — контроль, якість та прозорість відбудови.