Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

18.11.2023 08:24

СПЕЦКОМІСІЯ КОВА ПЕРЕВІРИЛА ПРОЦЕС БУДІВНИЦТВА ДВОХ ПРОТИРАДІАЦІЙНИХ УКРИТТІВ

655afbc482e55__403804345_261748976878934_6276352915375750693_n.jpg

Спецкомісія Київської обласної військової адміністрації перевірила процес будівництва двох протирадіаційних укриттів у Бориспільському районі. Їх облаштовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії для двох ліцеїв. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

«Через військову агресію росії пристосовуємося до нових реалій та підвищуємо безпекові заходи. Наші діти повинні повноцінно відвідувати школи та дитсадки. І наявність укриття – головна умова очного навчання», – сказав він.

Зокрема, комісія відвідала с. Іванків Бориспільського району, вул. Центральна, 2. Тут будують протирадіаційне укриття на 305 осіб. Воно буде зведене на території Іванківського ліцею. Площа укриття – 500 м². Роботи почали понад місяць тому. Побудувати його мають за 5 місяців. Проєкт передбачає зовнішнє та внутрішнє оздоблення сховища, зокрема, зведення монолітних залізобетонних зовнішніх стін, їх утеплення та гідроізоляцію, зведення внутрішніх стін, колон, влаштування стелі та підлоги тощо.

Другий об’єкт – у м. Бориспіль, вул. Глибоцька, 122. Тут будують протирадіаційне укриття в Бориспільському ліцеї «Патріот». Роботи розпочали на початку жовтня. Термін реалізації проєкту – 10 місяців. Одночасно в укритті зможуть перебувати 500 осіб. У сховищі обладнають приміщення для комфортного перебування, індивідуальний тепловий пункт, санвузли, спеціальну кімнату для зберігання забрудненого верхнього одягу, приміщення фільтровентиляційних камер, медичний кабінет, буфет, де можна буде підігріти їжу, душові тощо. Укриття буде доступним для маломобільних груп населення. Загальна площа споруди – майже 900 м². Підрядник зведе та облаштує зовнішні і внутрішні стіни будівлі, стелю, підлогу, влаштує інженерні мережі та комунікації.

«На обох обʼєктах роботи ведуться за графіком. Порушень ми не виявили. Підрядники наразі виконують усі свої зобовʼязання. Кожен етап будівництва тримаємо на контролі. Перевірки триватимуть. Комісійні обстеження вже відбулися на 23 із 56 об’єктів, які відбудовуємо за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовник робіт – Київська обласна військова адміністрація», – додав начальник Київської ОВА.