Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

17.11.2023 15:40

НА КИЇВЩИНІ ВІДПРАЦЮВАЛИ ДІЇ НА ВИПАДОК НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ У ЗВ’ЯЗКУ З ПОГІРШЕННЯМ ПОГОДНИХ УМОВ

65576d6660c6b__400978750_261631196890712_2195479579148376524_n.jpg

Сьогодні в Київській області провели тренування на випадок надзвичайної ситуації у зв’язку з погіршенням погодних умов. Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко перевірив готовність техніки до роботи в осінньо-зимовий період. Представники Київської ОВА, Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Київській області, ДСНС та Управління патрульної поліції провели навчання з координації дії в умовах надзвичайної ситуації. 

«Відпрацювали одну з можливих надзвичайних ситуацій – розчищення відрізку міжнародної траси для термінової посадки військового літака. Оперативне реагування всіх відповідальних служб та злагоджена робота дозволила це зробити за 20-30 хвилин. Подякував ДСНС, поліції та Службі відновлення Київщини за відповідальну та ефективну підготовку до осінньо-зимового періоду», – зазначив Руслан Кравченко

Також присутні оглянули техніку та засоби, підготовлені до зимової експлуатації доріг. Представники ДСНС розгорнули один із пунктів обігріву, які будуть використовуватися при виникненні надзвичайних ситуацій. Додатково надзвичайники показали спецтехніку, що планують використовувати взимку.

Наразі Київщина активно готує дорожньо-мостове господарство до зими. Загальна протяжність доріг загального користування місцевого значення складає понад 6,3 тис. км. Потреба піщано-соляної суміші для обробки автошляхів в осінньо-зимовий період складає близько 95 тис. тонн. Підрядниками вже заготовлено понад 20 тисяч протиожеледних матеріалів, що відповідає запланованій потребі. Робота із заготівлі ПСС триває.

Також за умови снігопадів на автошляхах загального користування місцевого значення буде залучено 228 одиниць техніки: снігоочисні та піскорозкидальні автомобілі, навантажувачі, автогрейдери. Дороги загального користування державного значення очищуватиме техніка Служби відновлення у Київській області – 257 одиниць.