Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

10.04.2024 15:31

Відповідно до затвердженої комплексної Програми Турбота Вороньківської сільської ради здійснюється соціальна підтримка військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України

661686c184c7c__turbota.jpg

Шановні громадяни!

Відповідно до затвердженої комплексної Програми Турбота Вороньківської сільської ради здійснюється соціальна підтримка військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих)  Захисників та Захисниць України. А саме:

  1. Допомога жителям громади, які зареєстровані на території громади та мобілізовані, підписали контракт на військову службу, вступили в добровольчі формування для відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України: 10 000 грн.  одноразово, 4 000 грн. один раз на рік. Для отримання допомоги потрібні такі документи: заява, копія паспорта, копія ідентифікаційного коду, довідка Форма 5(додаток 24 до інструкції з діловодства у Збройних силах України), банківські реквізити, копії документів, що підтверджують ступінь спорідненості заявника з військовослужбовцем ( в разі неможливості подати заяву особисто банківські реквізити).
  2. Допомога у разі поранення (контузії) при виконанні військового обов’язку: 5000 грн. Для отримання допомоги потрібні такі документи: заява, довідка- підтвердження поранення з медичного закладу (первинна медична  картка Ф-100),копія паспорта, копія ідентифікаційного коду, копія військового квитка, банківські реквізити.
  3. Допомога учасникам бойових дій на території України та інших держав: 4000 грн. один раз на рік. Для отримання допомоги потрібні такі документи: заява, копія паспорта, копія ідентифікаційного коду, копія посвідчення УБД, банківські реквізити, акт обстеження матеріально-побутових умов (для одноразової матеріальної допомоги).
  4. Допомога родині загиблого учасника бойових дій за умови, його реєстрації на  території Вороньківської сільської ради: 10000 грн, один раз на рік. Для отримання допомоги потрібні такі документи: заява, довідка з військової частини про обставини загибелі або копія повідомлення про загибель захисника, що надходить рідним з територіального центру комплектування та соціальної підтримки, копія паспорта заявника, копія ідентифікаційного коду заявника, копії документів, що підтверджують ступінь спорідненості заявника та загиблого, банківські реквізити
  5. Допомога  сім’ї загиблого(померлого) під час (внаслідок) виконання військового обов’язку  в разі відсутності реєстрації місця проживання загиблого (померлого) в громаді за умови поховання  та реєстрації місця проживання членів сім’ї на території громади: 5000 грн, один раз на рік.

Для отримання допомоги потрібні такі документи: заява, довідка з військової частини про обставини загибелі або копія повідомлення про загибель захисника, що надходить рідним з територіального центру комплектування та соціальної підтримки, копія паспорта заявника, копія ідентифікаційного коду заявника, копії документів, що підтверджують ступінь спорідненості заявника та загиблого, банківські реквізити, довідка про не отримання матеріальної допомоги за місцем реєстрації загиблого.

  1. Відшкодування витрат на поховання військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України, які загинули (померли) в наслідок військової агресії російської федерації проти України, та пов’язаних з цим ритуальних послуг. Згідно розрахунків витрат.

 

Рішення про відмову у наданні соціальної матеріальної допомоги може бути прийняте лише з підстав:

-   надання недостовірної інформації;

-   надання неповного пакету документів;

- повторного, протягом бюджетного року, звернення за отриманням   соціальної матеріальної допомоги;

-  звернення, що не затверджене даною Програмою.

 

За додатковою інформацією звертайтеся до старост, діловодів сіл та до спеціалістів відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Вороньківської сільської ради.