Вороньківська територіальна громада

Київська область, Бориспільський район

02/04/2024

Рішення виконавчого комітету сільської ради від 29.03.2024 № 78 «Про стан пожежної та техногенної безпеки закладів освіти, медицини, культури та забезпечення  пожежогасіння лісових масивів на території  Вороньківської сільської територіальної  громади»

 

 

 

ВОРОНЬКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БОРИСПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 29 березня 2024 року                   с. Вороньків                             № 78

 

Про стан пожежної та техногенної безпеки закладів освіти, медицини, культури та забезпечення  пожежогасіння лісових масивів на території  Вороньківської сільської територіальної  громади

 

          З метою забезпечення належної організації  пожежної та техногенної  безпеки закладів освіти, медицини, культури та забезпечення  пожежогасіння лісових масивів на території  Вороньківської сільської ради, на виконання вимог Кодексу цивільного захисту України, «Правил пожежної безпеки в Україні» затверджених наказом МВС України від 30 грудня 2014 року  №1417,  Закону України «Про освіту», керуючись пунктом 3 частини1 статті 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до протоколу позачергового засідання Бориспільської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12.03.2024р., виконавчий комітет Вороньківської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію про стан пожежної та техногенної безпеки закладів освіти, медицини, культури та забезпечення  пожежогасіння лісових масивів на території  Вороньківської сільської територіальної  громади взяти до відома (додається).

 

2. Затвердити План дій щодо захисту населених пунктів, природних екосистем та сільгоспугідь у пожежонебезпечний період 2024 року на території Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області (далі – План), що додається.

 

3. Забезпечити в межах повноважень виконання заходів Плану.

Відповідальні: виконавці згідно Плану

Термін: згідно Плану протягом пожежонебезпечного періоду

 

 

 

4. Вжити заходи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ

Відповідальні: заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Іщенко Олександр Миколайович та старости сіл

Термін: невідкладно

 

5. Взяти на облік інженерну техніку (бульдозери, грейдери, екскаватори, самоскиди тощо) для залучення її до ліквідації пожеж на несанкціонованих сміттєзвалищах, що розташовані на території Вороньківської сільської ради

Відповідальний: заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Іщенко Олександр Миколайович

Термін: невідкладно

 

 

6. Проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо заборони спалювання сухої рослинності, а також про адміністративну та кримінальну відповідальність за випалювання сухої рослинності.

Відповідальний: головний спеціаліст управління гуманітарного розвитку – Федько Оксана Павлівна та старости сіл

Термін: постійно

 

7. Тримати під  постійним контролем  стан  автоматичних протипожежних систем закладів освіти, їх підключення  до  пульту реагування та  систематичне якісне обслуговування.

Відповідальні: начальник управління гуманітарного розвитку – Кравцов В.І., керівники закладів освіти

Термін: постійно

 

8. Провести обробку  дерев’яних  конструкцій горищ закладів освіти, медицини та культури  вогнезахисним   розчином.

Відповідальні: начальник управління гуманітарного розвитку – Кравцов В.І., керівники закладів освіти, медицини та культури

Термін: за потреби

 

9. Забезпечити  заклади  освіти, медицини та культури  достатньою кількістю первинних  засобів пожежогасіння, шляхом вчасного технічного обслуговування та перезарядки  вогнегасників та закупівлю нових.

Відповідальні: начальник управління гуманітарного розвитку – Кравцов В.І., керівники закладів освіти, медицини та культури

Термін: до 10.04.2024 року, надалі – постійно

 

 

 

 

 

10. Провести  випробування напору та витрат води у внутрішніх та зовнішніх  системах  пожежного  водопостачання в закладах освіти.

Відповідальні: начальник управління гуманітарного розвитку – Кравцов В.І., керівники закладів освіти

Термін: до 15.04.2024 року

 

11. Вивчити питання  облаштування  закладів освіти, культури та медицини  засобами  блискавкозахисту та їх постійного технічного  обслуговування.

Відповідальні: начальник управління гуманітарного розвитку – Кравцов В.І., директор КНП БЦПМСД – Ільчишина А.М., керівники закладів освіти, медицини та культури

Термін: невідкладно

12.  Провести   роз’яснювальну роботу серед учнів та вихованців закладів освіти про правила поводження та виконання правил  протипожежної  безпеки в лісових насадженнях  Вороньківської сільської ради в весняно-літній  період.

Відповідальні: начальник управління гуманітарного розвитку – Кравцов В.І., керівники закладів освіти

Термін: до 05.04.2024 року, надалі – постійно

13. Провести заміри опору ізоляції лікувально-профілактичних закладів КНП «Бориспільський ЦПМСД» та вивчити питання встановлення  автоматичних протипожежних систем

Відповідальні: директор КНП БЦПМСД – Ільчишина А.М.

Термін: до 15.04.2024 року

 

14. Проводити систематичну профілактичну роботу з населенням та учнівськими колективами щодо пожежної безпеки при використанні вогню в побуті та заборони спалювання сухої трави.

Відповідальні: начальник управління гуманітарного розвитку – Кравцов В.І., керівники закладів освіти, культури, медицини, головний спеціаліст відділу управління гуманітарного розвитку – Федько О.П.

Термін: постійно

15. Керівникам закладів освіти провести  навчання щодо евакуації під час виникнення пожежі в закладах освіти

Відповідальні: керівники закладів освіти

Термін: до 20.04.2024 р.

16. Провести творчі конкурси для дітей, що проживають на території Вороньківської громади, щодо пожежної безпеки при використанні вогню в побуті та заборони спалювання сухої трави.

Відповідальні: начальник управління гуманітарного розвитку – Кравцов В.І., керівники закладів освіти, культури, головний спеціаліст відділу управління гуманітарного розвитку – Федько О.П.

Термін: до 30.04.2024р.

 

17. Направити листи очільникам релігійних громад щодо дотримання правил пожежної безпеки в приміщеннях храмових споруд, зокрема, під час проведення святкових богослужінь

Відповідальні: головний спеціаліст відділу управління гуманітарного розвитку Федько О.П.

18. Рекомендувати  керівникам  філій «Бориспільське лісове господарство», «Ржищівський військовий лісгосп», «Ремонтно-будівельне управління МВС України», лісові масиви яких знаходяться на території Вороньківської  сільської ради:

18.1. Тримати під постійним контролем стан протипожежних смуг

18.2. Розмістити плакати протипожежного змісту на території лісових масивів

18.3. Прибрати гілки після рубки вздовж узбіч доріг

18.4. Облаштовувати зони відпочинку в місцях рекреацій

18.5. Прозвітувати про пророблену роботу в травні 2024 року

19. Контроль за виконанням даного рішення покласти на головного спеціаліста  відділу з питань матеріально-технічного забезпечення,  цивільного захисту населення та охорони праці виконавчого комітету Вороньківської сільської ради Дмитра ШАФОРОСТА.

 

 

 

 

 

Сільський голова                                                                              Любов ЧЕШКО


Прикріплені файли: